Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Curs de Conflictologia – Sessions 5 i 6 [BCN]

13 desembre, 2023 | 5:00 pm - 8:30 pm CET

Al curs de conflictologia parlarem de la geopolítica de les migracions al Mediterrani, l’Orient Mitjà i l’Abya Yala. Constarà de 10 sessions de l’11 al 15 de desembre a Barcelona.

Informació pràctica
Dates: de l’11 al 15 de desembre del 2023
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95, Bcn)
Horari: de 17 a 20:30 h
Preu: per a no sòcies 20€ retornables*
Inscripcions a través d’aquest formulari i pagament a través d’aquesta pàgina.
* Es retornarà l’import complet del curs amb l’assistència al 80% de les sessions. Gratuït per sòcies.
** Per obtenir el certificat del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya cal assistir a un 80% de les sessions. Si no s’indica el contrari, les sessions seran en català.

Dimecres 13
De 17 a 18:30h
Espoli, (neo)colonialisme i migracions
Amb Victoria Muñoz, militant afrofeminista i antiracista, jurista i politòloga en formació per l’UAB-SciencesPo Paris, membre impulsora i co-fundadora d’AfroFem Koop, i tècnica de projectes en Justícia Global a l’Institut de les Desigualtats
Els moviments humans en el planeta, així com la seva percepció social i mediàtica, i el seu tractament polític estan relacionats amb el passat i les dinàmiques de poder que s’han desenvolupat entre el Nord i el Sud global als segles passats. Per això, en aquesta sessió la Victoria Muñoz ens acompanya a comprendre com s’interrelacionen i s’han interrelacionat el colonialisme (i el neocolonialisme), l’espoli imperialista, i altres dinàmiques depredadores dels recursos humans i materials del Sud global amb el moviment de persones. A més, sense oblidar el paper que juguen els imaginaris heretats de l’esclavatge, l’imperialisme i la dominació colonial avui en dia.

De 19 a 20:30h
Migracions i geopolítica al Sàhara i Marroc
Amb Albert Giralt, coordinador a la Federació ACAPS – Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí
La geopolítica de les migracions es defineix de forma específica als diferents territoris transitats per als moviments humans. Alguns espais geogràfics, tanmateix, presenten configuracions més complexes que altres, com és el cas del Sàhara Occidental i del Marroc, per diferents raons polítiques, diplomàtiques, estratègiques i econòmiques. En aquesta sessió, l’Albert Giralt ens ajudarà a comprendre i analitzar com es defineix la relació entre, d’un costat, els moviments humans forçats i voluntaris a la zona i, de l’altre, la situació geopolítica al voltant de l’estatut del Sàhara Occidental, de les relacions amb Marroc, tant des del punt de vista del continent africà que des del d’Europa.

Tota la info del curs aquí.

Mostra els detalls

Data:
13 desembre, 2023
Hora:
5:00 pm - 8:30 pm CET
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

La Vaqueria de l’SCI
C. del Carme 95. Baixos 2a
Barcelona, Barcelona 08001 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
934417079