Càpsules per la justícia global

Càpsules formatives per la justícia global

A continuació trobaràs un seguit de recursos formatius que t’ajudaran a entendre el món en relació a les desigualtats globals, els conflictes, les discriminacions i vulneracions de drets, però també les respostes de la societat civil des de la noviolència. Aquestes càpsules han estat desenvolupades per l’SCI en col·laboració amb l’Escola de Cultura de Pau.

Estratègies de pau a Catalunya

CULTURA DE PAU

Què és la pau positiva i negativa? Què és el conflicte? Què és la violència? Analitzem conceptes i entenem perquè avui dia segueix sent important l’acció per la pau.

Accedeix al contingut

Conflictes i desplaçamets forçats

DESPLAÇAMENTS FORÇATS

Quins conflictes armats estan generant desplaçaments forçats i migracions arreu del món? Quines són les seves causes i conseqüències en les societats civils? Quines les vulneracions de drets que generen?

Accedeix al contingut

Gènere i construcció de pau

GÈNERE I PAU

Com analitzem la justícia global des d’una perspectiva de gènere? Quin és l’impacte dels conflictes i les desigualtats globals en dones, nenes i col·lectiu LGBTIQ+? Abordem les vulneracions de drets i descobrim propostes de canvi.

Accedeix al contingut

Joves i Pau

EL PAPER DELS JOVES PER LA PAU

Quin rol desenvolupen les persones joves en la construcció de pau? Com viuen en la seva pell les situacions de desigualtats i com s’hi enfronten? Coneixem experiències des del moviment juvenil per la pau.

Accedeix al contingut

Estratègies de pau a Catalunya

ESTRATÈGIES DE PAU A CATALUNYA

Coneixem experiències de mobilització civil noviolenta a casa nostra i analitzem la potencialitat de transformació i construcció de pau i justícia global. Descobrim respostes creatives i propositives al context polític actual.

Accedeix al contingut