Condicions d’inscripció als camps de treball 2020

Degut a les restriccions sanitàries que s’estan prenent a Catalunya i a la resta del món per donar resposta a la pandèmia del covid-19, des de la xarxa de l’SCI i en concret des de l’SCI Catalunya hem hagut d’adaptar algunes de les condicions dels camps de treball. Apostem per fer el possible perquè es puguin dur a terme els projectes, amb totes les garanties i amb totes les mesures que ens demana aquesta situació excepcional. Degut a la situació d’incertesa, fem un seguit de recomanacions i de canvis en el procés d’inscripció.

Els camps de treball locals i internacionals i els camps online

– Com sabeu, des de l’SCI organitzem camps a nivell local i internacional. En una situació com l’actual, recomanem que si vols fer un camp aquest estiu, triïs un camp a Catalunya, Illes Balears o País Valencià, o a la resta de l’estat espanyol. És probable que fins d’aquí a uns mesos no es permetin els viatges fora de l’estat.

– En cas que vulguis fer un camp de treball a l’estranger, hauràs de fer una selecció de fins a 4 camps, i recomanem que un d’ells sigui a territori català o espanyol, ja que no garantim que els camps a l’estranger siguin possibles aquesta temporada.

– El funcionament del camp serà d’acord amb els protocols i normatives proposades des de les autoritats competents, i tot el grup i el projecte s’haurà d’adaptar a aquestes.

– Has de tenir en compte que en aquesta temporada no podem garantir la participació de persones d’altres països als camps locals, i potser el grup està íntegrament format per persones locals.

– S’estan desenvolupant també propostes de camps de treball internacional online. En aquest cas, la participació sí que serà heterogènia i es faran tasques de voluntariat que es puguin dur a terme a nivell digital. Tindran una part formativa important. També els podràs trobar dins del cercador de camps.

La inscripció i el pagament

– La quota d’inscripció als camps presencials és, com sempre, de 120 € (inscripció + quota de sòcia de l’entitat).

– Tot i així, degut a la dificultat de garantir que tots els projectes es duguin a terme aquest any, les voluntàries hauran de pagar una part de la quota (40€) en el moment de fer la inscripció, i la resta (80€) en el moment en que es confirmi que el camp tirarà endavant. En cas que no es puguin fer cap dels camps de treball escollits, o hi hagi alguna causa de força major per la qual la persona no hi pugui participar, es retornaran els 40€ inicials, o es guardaran per una nova inscripció per a l’any que ve.

– Les persones sòcies de l’SCI Catalunya no hauran de pagar l’avançament, i pagaran directament 75€ en el moment en que es confirmi el camp de treball.

– En el cas dels camps online, només caldrà que et facis sòcia de l’entitat, pagant la quota anual de 45€. Una vegada fet, podràs participar gratuïtament a tots els camps online.

La formació

– Per participar en els camps de treball cal fer la formació prèvia. Davant la impossibilitat de fer-les presencials, de moment, aquestes seran en format digital.
Les dates de realització de les formacions es mantenen i seran els caps de setmana del 20 i 21 de juny i el 4 i 5 de juliol. Anirem informant sobre el format d’aquesta segona jornada formativa en funció de com evoluciona la situació.

Altres consideracions

– Si heu de viatjar a l’estranger, recomanem que no compreu cap tiquet de transport fins que tingueu confirmat el desenvolupament del camp, i que si ho feu, demaneu sempre l’opció amb assegurança de cancel·lació.

– Si la persona voluntària decideix no participar en el camp de treball per motius que no són de força major, no es retornaran els diners de la preinscripció.