Condicions d’inscripció als camps de treball 2022

Degut a les restriccions sanitàries que s’estan prenent a Catalunya i a la resta del món per donar resposta a la pandèmia del covid-19, des de la xarxa de l’SCI i en concret des de l’SCI Catalunya hem hagut d’adaptar algunes de les condicions dels camps de treball. Apostem per fer el possible perquè es puguin dur a terme els projectes, amb totes les garanties i amb totes les mesures que ens demana aquesta situació excepcional. Degut a la situació d’incertesa, fem un seguit de recomanacions i de canvis en el procés d’inscripció.

Els camps de treball locals i internacionals i els camps online

– Com sabeu, des de l’SCI organitzem camps a nivell local i internacional. En una situació com l’actual, recomanem que si vols fer un camp aquest estiu, triïs un camp a Catalunya, Illes Balears o País Valencià, o a la resta de l’estat espanyol.

– En cas que vulguis fer un camp de treball a l’estranger, hauràs de fer una selecció de fins a 4 camps, i recomanem que un d’ells sigui a territori català o espanyol, ja que així assegurem que almenys n’hi ha un de segur.

– El funcionament del camp serà d’acord amb els protocols i normatives proposades des de les autoritats competents, i tot el grup i el projecte s’haurà d’adaptar a aquestes.

– Has de tenir en compte que en aquesta temporada no podem garantir la participació de persones d’altres països als camps locals, i potser el grup està íntegrament format per persones locals.

– S’estan desenvolupant també propostes de camps de treball internacional online. En aquest cas, la participació sí que serà heterogènia i es faran tasques de voluntariat que es puguin dur a terme a nivell digital. Tindran una part formativa important. També els podràs trobar dins del cercador de camps.

La inscripció i el pagament

– La quota d’inscripció als camps presencials és, com sempre, de 150 € (inscripció + quota de sòcia de l’entitat).

– En el cas dels camps online, només caldrà que et facis sòcia de l’entitat, pagant la quota anual de 50€. Una vegada fet, podràs participar gratuïtament a tots els camps online.

La formació

– Per participar en els camps de treball cal fer la formació prèvia. D’entrada, tenim previst fer una primera formació presencial i, una segona, en format digital. Aquestes formacions encara no estan programades.

Altres consideracions

– Si heu de viatjar a l’estranger, recomanem que no compreu cap tiquet de transport fins que tingueu confirmat el desenvolupament del camp, i que si ho feu, demaneu sempre l’opció amb assegurança de cancel·lació.

– Si la persona voluntària decideix no participar en el camp de treball per motius que no són de força major, no es retornaran els diners de la preinscripció.