Contra la repressió i les vulneracions de drets i a favor del dret a l’autodeterminació

Contra la repressió i les vulneracions de drets i a favor del dret a l’autodeterminació

L'SCI ens posicionem a favor de la defensa dels drets humans i en contra de les vulneracions de drets d'aquests últims dies, així com defensem el dret a decidir del poble català 

Divendres a la tarda vam reunir-nos a la vaqueria del SCI diverses persones que formem part de la base social de l’entitat, així com de l’equip tècnic i de la junta. Remogudes per la realitat que ens envolta, indignades per la repressió als drets humans i llibertats individuals i col·lectives, i volent escoltar totes les veus que demanen en aquests moments el dret d’expressar-se en llibertat i que són molt més plurals i diverses del que es mostra en els mitjans de comunicació i en altres espais.

Durant el debat, es va fer present la voluntat de posicionar-nos i traslladar la nostra posició a l’SCI a nivell Internacional. Els punts de consens als que vam arribar van ser els següents:

Que com a entitat de pau estem totalment en contra de la resposta repressiva del govern de l’Estat espanyol contra la ciutadania i les institucions catalanes i defensem els drets humans i les llibertats individuals i col·lectives per sobre de tot. De la mateixa manera defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles i cridem a la mobilització ciutadana a seguir defensant els seus drets a través de la mobilització o les accions populars de desobediència civil seguint els principis de la noviolència i la pau.

Denunciem les traves que han bloquejat el procés de l’exercici del dret a decidir i l’autodeterminació del poble català i que han fet que no fos el refèrendum que inicialment haguéssim desitjat. Tot i així, defensem la legitimitat del referèndum de l’1 d’octubre com exercici de democràcia i per això ens hi posicionem a favor, reconeixent el dret a vot i cridant a la participació de tota la ciutadania.

Recordem també els posicionaments de xarxes de les quals formem part que compartim i als que ens hem unit els darrers dies: 

SomDefensores: Davant la repressió, defensem els drets humans.
http://www.lafede.cat/som-defensores/

Juntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya rebutgem la repressió i vulneració de drets.
https://www.cnjc.cat/ca/actualitat/CNJC-rebutgem-repressio-i-vulneració-drets-catalunya

Com el Consell de la Joventut de Barcelona, ens posicionem a favor del dret d’autodeterminació
http://www.cjb.cat/blog/2017/09/el-consell-de-la-joventut-de-barcelona-es-posiciona-a-favor-del-dret-dautodeterminacio/

Com lafede.cat demanem més diàleg i negociació
http://www.lafede.cat/lafede-cat-defensa-la-legitimitat-del-referendum-de-l1-o/

Ens unim també a la crida per la llibertat de premsa i per totes les llibertats del Grup de Periodistes Ramon Barnils #FreePressCatalonia
http://www.grupbarnils.cat/freepresscatalonia/

Moltes gràcies a totes les que vau ser-hi i esperem seguir compartint espais de debat com aquest per seguir creixent com a entitat més participativa, diversa i transparent!