Celebrem el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Celebrem el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Un dels objectius per celebrar aquest dia és mantenir present la situació que viuen milions de persones desarrelades, entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil arreu del món.

L’acte ens aproparà a la realitat del desplaçament forçat a través de diferents testimonis, i al posicionament de les entitats i les institucions que treballen en aquesta matèria a Barcelona. La celebració d’aquest acte, es fa amb la coordinació de l’Ajuntament de Barcelona i les 15 entitats que treballen en matèria de reugi i asil a Barcelona.

Aquest any 2013, volem recollir el testimoni de quatre persones, amb realitats diferents però amb una experiència compartida, la fugida del seu país a causa de la persecució a la supervivència en un país desconegut. Volem fer visible amb aquests testimonis, que tot i tenir orígens diferents, encara avui dia hi ha persones que han de fugir dels seus països.

Tindrem el fill d’un exiliat català, una antiga exiliada xilena que va haver de marxar a partir de l’enderrocament d’Allende, una fiscal anticorrupció veneçolana que li ha estat reconeguda l’estatus de refugiada i que malgrat la seva preparació acadèmica i la seva experiència professional no ha pogut trobar feina, i finalment un activista dels drets humans pakistanès.

A la vegada, la crisis econòmica està afectant a l’acollida d’aquestes persones, fent que la protecció que es mereixen els refugiats i refugiades sigui pràcticament inexistent.

Al llarg de l’acte es recitaran algunes poesies a càrrec de Reina Sosa, poetessa dominicana; es visionaran fotografies cedides pel Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, i serà conduït pel periodista Carles Solà.
Aquí podreu trobar el programa complert.