Del 9 al 30 de juliol a l’Àgora Juan Andrés Benítez tindrà lloc la sisena edició del cicle “Cinema a la fresca, cinema de lluites”, amb quatre pel·lícules sobre moviments socials
DEGUT A LES RESTRICCIONS PROPOSADES PER LA PREVENCIÓ DEL COVID, ENS HEM VIST OBLIGADES A SUSPENDRE LES DUES ÚLTIMES SESSIONS (23 i 30 de juliol)
Torna la cita que cada any dona començament a l’estiu: el cicle de Cinema a la fresca, cinema de lluites de l’SCI! Ja fa 5 anys que des dels grups d’activisme local organitzem aquest cicle amb l’objectiu de visibilitzar lluites i moviments socials del territori i d’arreu. Aquest any, us proposem quatre títols relacionats amb lluites pels drets de les dones i contra la precarietat laboral, sobre els drets migratoris i de refugi, sobre la justícia climàtica i la sostenibilitat, i sobre la situació de precarietat dels treballadors temporers de la fruita.
Totes les sessiosn comptaran amb una presentació i un debat posterior amb directores i testimonis. Degut a les mesures sanitàries, aquest any hi haurà aforament limitat a 40 persones, i demanem a tothom que porti la seva mascareta de casa.
Dijous 9, 16, 23 i 30 de juliol a les 21h
Espai: Àgora Juan Andrés Benítez
c/ Aurora 13. Barcelona
Dijous 9 de juliol
Hotel explotación, de Georgina Cisquella
Documental sobre les condicions de les milers de dones que treballen netejant habitacions d’hotels. Més de 200.000 dones treballen de cambreres de pisos a Espanya, pero son tan fonamentals com invisibles en el sector de l’hosteleria. Fa dos anys, a l’octubre de 2016, Las Kellys (las que limpian los hoteles) van decidir organitzar-se per a reclamar els seus drets. Han estat vçictimes de l’externalització i moltes d’elles s’han quedat fora de les plantilles dels hotels, sense drets i exposades a l’acomiadament quan estan de baixa.
Debat amb la directora i membres de Las Kellys.
Dinamitza L’Akelarre
Dijous 16 de juliol
Amazics, de Núria Vilà Coma i Norma Nebot
El projecte, produit per Fora de Quadre i la Casa Amaziga de Catalunya, explica la identitat amaziga i la seva vinculació amb Catalunya fruit del fet migratori provocat per la pobresa generada per unes polítiques discriminatòries marroquines i la falta de drets i llibertats al país, així com l’espoli de recursos. També parla de la lluita contra la mina d’Imider que genera espoli de l’aigua, degradació del medi ambient a la regió i repercussions sobre les poblacions properes (manca de desenvolupament de la població local malgrat la riquesa que genera la mina per al seu propi benefici).
Debat posterior amb Fora de Quadre i la Casa Amaziga de Catalunya
Dinamitza Midicat
Dijous 23 de juliol – PROJECCIÓ SUSPESA
Fairytales of growth, de Pierre Smith Kharra
Els efectes i riscos del canvi climàtic han agrupat gent jove arreu del món que clamen per un canvi radical del sistema com a única solució per evitar un col·lapse catastròfic. La pel·lícula estudia quin efecte ha tingut el creixement econòmic en aquesta crisi i n’explora les alternatives, oferint una visió d’esperança pel futur i una millor vida dins de la frontera planetària.
Col·loqui posterior amb membres de Fridays for future
Dinamitza Justícia climàtica
Dijous 30 de juliol – PROJECCIÓ SUSPESA
El cost de la fruita, de Clara Barbal i Pablo Rogero
A l’oest de Catalunya es produeix bona part de la fruita dolça d’Europa. Cada any, quan pugen les temperatures, una legió de braços arriba a les comarques de Ponent per collir les pomes, peres i préssecs que trobem als mercats i supermercats. Homes i dones del Marroc, Ucraïna, Algèria, Mali, el Senegal, Romania, la Costa d’Ivori, Colòmbia… La majoria arriben, però d’altres ja hi són. Com la Salimata, que vol que el seu fill no entri a la fruita; o l’Amadou, que somia a reprendre la seva carrera de periodista, o el Hocine, que només desitja sortir de la misèria.
Debat posterior amb les directores i testimonis del documental
Dinamitza el Grup Pel Suport als camps