Els dijous 30, 7, 14 i 21 de juliol proposem 4 sessions de cinema sobre lluites d’aquí i d’allà a l’Àgora Juan Andrés Benítez (Barcelona, Raval)
Tornen les projeccions al Raval! L’últim dijous de juny i els tres primers de juliol tindrà lloc la 8ena edició del cinema a la fresca. Els grups d’activisme de l’SCI dinamitzaran les sessions juntament amb col·lectius i activistes relacionats amb les pel·lícules.
La intenció del cicle de cinema és fer visibles algunes lluites i moviments socials dins del nostre territori, però també d’arreu del món. La proposta d’aquest any són quatre documentals relacionats amb la causa kurda, una denúncia contra el racisme, l’ejaculació femenina i la sobirania alimentària.
Totes les sessions comptaran amb una presentació i un debat posterior amb directores i testimonis. No cal inscripció prèvia, entrada per ordre d’arribada.
30 de juny
‘The End Will Be Spectacular’, de Ersin Celik (112′)
Una jove kurda torna a Diyarbakır, on el seu germà ha estat assassinat per l’Estat Islàmic. La ciutat és un polvorí, i els aixecaments dels kurds contra la policia i l’exèrcit turc esdevenen en una forta i violenta repressió. Primer film de ficció de la Comuna de Cinema de Rojava, basat en diaris i testimoniatges de supervivents que, en alguns casos, encarnen als protagonistes de la pel·lícula. Hi apareixen escenes de violència explícita.
Dinamitza Midicat
Debat posterior amb Qays Wassouf, sirià i activista de l’SCI
7 de juliol
Som llavor (14’), de l’Associació Punt de Referència i 18+1 (40′) de l’Agència de comunicació Talaia
Som llavor: Un grup de joves de l’Associació Punt de Referència han dissenyat i elaborat aquest vídeo per denunciar situacions racistes viscudes en pròpia pell, conjuntament amb l’agència de comunicació Talaia. 18+1, un jovent que camina: la sèrie documental 18+1 pretén ser un espai de diàleg i d’escolta, deu capítols temàtics per conèixer aquests joves que no són un acrònim, que tenen rostre, nom i sobretot, veu.
Dinamitza Entreterres.
Debat posterior amb les joves del projecte ‘Som llavor’
14 de juliol
Esguicho (squirt) (24’), de Carla Miguelote i ‘Chica mala’ (9′), de Carmen Garxia
Esguicho: Documental curt sobre “l’ejaculació femenina”. La pel·lícula s’interessa per l’experiència de les dones que ejaculen allunyant-se dels dos discursos principals sobre el tema: el científic i el pornogràfic. Les entrevistades parlen amb llibertat i naturalitat dels seus orgasmes, desmitificant la idea que l’ejaculació femenina és alguna cosa estranya i excèntrica. Idioma: portuguès. Subtítols: anglès.
Chica mala: curtmetratge sobre una jove que es masturba a la seva habitació. Algunes de les coses que té per l’habitació li recorden que no ho hauria de fer. Aquesta nit podria anar en una direcció inesperada. Aquesta és la història de Saoirse, sobre la llibertat femenina. Idioma: anglès.
Dinamitza L’Akelarre
Debat posterior amb les membres del grup local l’Akelarre
21 de juliol
Humus. Les vides darrere el que mengem (40’), del programa Plantem-nos.
Idioma: català i castellà amb subtítols.
La temàtica general és sobirania alimentària i justícia social. És un documental que dona veu a diverses persones que treballen dins la cadena alimentària (pagesos, temporers migrants i persones racialitzades, repartidores i cooperativa de consum), l’objectiu és visibilitzar la vulneració de drets laborals dins la cadena alimentària per reflexionar sobre la sostenbilitat ambiental i social d’aquesta. D’alguna manera, a través d’entrevistes, es toquen diversos temes com: drets i condicions laborals, racisme, explotació de la terra, recursos i persones, temporalitat i localitat dels aliments, etc.
Dinamitza Justícia Climàtica.
Debat posterior amb Clàudia Fluxà, membre del programa ‘Plantem-nos’