9 i 10 de maig: Introducció a la bioconstrucció!

9 i 10 de maig: Introducció a la bioconstrucció!

Després del #febrerverd: Iniciació a la bioconstrucció a Bràfim (9 i 10 de maig) + Peace Week 2015 sostenibilitat i dret a l'habitatge (setembre 2015)Des del grup de justícia ambiental de l'SCI Catalunya organitzem un cap de setmana d'iniciació a la bioconstrucció, teòric i pràctic, en col·laboració amb l'Escola de l'Arquitectura de la Terra, ubicada a Bràfim (Alt Camp). Serà el proper 9 i 10 de maig i és obert a tothom!

Que és la bioconstrucció?

Una disciplina de construcció basat en l'ús de materials amb un baix impacte ambiental, ecològics, reciclats o extraibles, com per exemple materials d'origen vegetal. Els sistemes d'edificació majoritaris actuals generen un gran impacte en el medi i la bioconstrucció pretén minimitzar-lo prioritzant la sostenibilitat per davant de tot. A la vegada l'autobiconstrucció pretén promore la construcció pròpia.

Qui farà la formació?

L'Escola de l'Arquitectura de la Terra, un projecte nascut durant el 2014 i referent acadèmic a Catalunya en autobiconstrucció, que pretén promoure'n la cultura, formació i investigació. Estan especialitzats en la tècnica constructiva del superadob.

Com ens organitzarem?

-L'horari serà des de dissabte a les 10h fins diumenge a les 16h, després de dinar.
-Dormirem en tendes instal·lades a l'aula de camp de l'Escola de l'Arquitectura de la Terra, al Càmpting Rural Ananda.
-Ens desplaçarem fins a la zona (Bràfim, Alt Camp, molt a prop de Valls i Tarragona) amb transport públic o compartint cotxes. Ens n'ocupem nosaltres d'organitzar-ho!
-Col·laborarem col·lectivament en la preparació dels àpats i altres tasques necessàries.

El preu d'inscripció és de 10€, formació, allotjament i àpats inclosos. Hi ha places limitades a 15 persones!

Inscriu-te des d'aquest formulari! Entre el 30 i l'1 de maig et respondrem confirmant-te la plaça i com fer el pagament. Qualsevol dubte ens el pots adreçar a gestio@sci-cat.org

L'activitat s'enmarca en el projecte de justícia ambiental del Servei Civil Internacional de Catalunya d'enguany, que va començar amb el cicle de formació del Febrer verd, continuarà amb el cap de setmana d'iniciació a la bioconstrucció i finalitzarà el proper mes de setembre amb l'organització de la Peace Week 2015, una trobada internacional a Catalunya que lligarà sostenibilitat, sobirania alimentària, vida en comunitat i dret a l'habitatge. Per aquest motiu, el proper 9 i 10 de maig també hi haurà un espai de presentació i desenvolupament de la Peace Week 2015.