Vine a les projeccions del 9è Cinema a la fresca!

Vine a les projeccions del 9è Cinema a la fresca!

Els dies 6, 12 i 20 de juliol programem 3 sessions de cinema sobre lluites d’aquí i d’allà a l’Àgora Juan Andrés Benítez (Barcelona, Raval)

Tornen les projeccions al Raval! Els dies 6, 12 i 20 de juliol tindrà lloc la 9ena edició del ‘Cinema a la fresca, cinema de lluites’. Els grups d’activisme de l’SCI dinamitzaran les sessions juntament amb col·lectius i activistes relacionats amb les pel·lícules.

La intenció del cicle de cinema és fer visibles algunes lluites i moviments socials dins del nostre territori, però també d’arreu del món. La proposta d’aquest any són tres projeccions relacionades amb la crisi climàtica, la causa palestina l’antifeixisme.

Totes les sessions comptaran amb una presentació i un debat posterior amb directores i testimonis. No cal inscripció prèvia, entrada per ordre d’arribada.

Dijous 6 de juliol, 21h
The last generation
(2021), de Mikolaj Borowy

La Janka es desperta cada dia pensant en la fi del món. Segons els científics, el 2030 serà l’any que desencadenem una reacció en cadena que es tradueixi en el final de la nostra civilització. Aquesta càrrega empeny Janka a prendre mesures radicals. Comença a entendre que haurà de triar. La implicació en el moviment climàtic domina la seva vida quotidiana; el treball i els estudis queden relegats a un segon pla. L’activisme resulta ser una forma d’acció que li dóna força i esperança. Entre el paisatge lunar d’una mina de carbó a cel obert, s’adona fins on arribarà per aturar-ho. A partir d’aquest moment s’acaba la desesperació i comencen les tàctiques.
Idioma: V.O.S.E
Debat posterior pendent de confirmar
Dinamitza Justícia Climàtica

Dimecres 12 de juliol, 21h
A World Not Ours
(2014), de Mahdi Fleifel

A World Not Ours és un retrat íntim, de vegades humorístic, de tres generacions d’exiliats al camp de refugiats d’Ein el-Hilweh, al sud del Líban. Basat en un conjunt de documents personals, arxius familiars i filmacions històriques, el documental és un estudi sensible i revelador del sentiment de pertinença, l’amistat i la família. Filmat durant més de 20 anys per diverses generacions d’una mateixa família, Alam laysa llana no és simplement un retrat familiar; és un intent per registrar allò que tendeix a oblidar-se i destacar allò que no hauria de desaparèixer de la memòria col·lectiva.
Idioma: V.O.S.E
Debat amb la periodista Anna Basanta i l’activista del Front Popular d’Alliberament de Palestina Fayez Badawi, dins del cicle de xerrades ‘Arrelem Palestina a Catalunya’.
Dinamitza Entreterres i Midicat

Dijous 20 de juliol, 21h
La Mort de Guillem
(2020), de Carlos Marques-Marcet

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l’esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril del 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i perquè no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles i amenaces i enmig d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família.
Idioma: català i castellà
Debat amb Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, guionistes de la pel·lícula