Un grup d’activistes de l’SCI ha anat de visita estratègica a Palestina

Un grup d’activistes de l’SCI ha anat de visita estratègica a Palestina

La visita, que ha tingut lloc al desembre del 2022, ha consistit a reunir-se amb diferents organitzacions de Palestina per tal de conèixer de primera mà les lluites i el context de cadascuna

Al desembre del 2022, un grup d’activistes de l’SCI Catalunya va anar cap a Palestina per fer una visita d’estudi als partners del territori. L’SCI fa anys que treballa a favor de la causa palestina i donant suport des de Catalunya a la lluita contra l’apartheid.

La visita va ser una experiència molt enriquidora per totes les participants, que van poder posar cara a les injustícies que tenen lloc a Palestina i que fins aleshores només havien observat des de la distància. Va ser una oportunitat per poder conèixer els partners amb els que treballem durant tot l’any i amb qui compartim valors i la lluita per l’alliberament dels territoris palestins.

Durant els 9 dies d’estada a Palestina, les activistes van visitar vàries organitzacions des de Betlem fins a Haifa. Van visitar l’Aida camp youth center, on van poder veure com es viu dins d’un camp de refugiats a prop del mur. Després, van trobar-se amb l’Alternative Information Center, abans de dirigir-se a Hebron, on les activistes van passar dos dies amb International Palestinian Youth League i van poder visitar la ciutat d’Hebron dividida en H1 i H2.

Un cop a Ramallah, les activistes van tenir un dia ple de visites i reunions: amb Al-Haq van parlar de la defensa dels drets humans a Palestina; amb l’Union of Palestinian Women’s Committees es va parlar del rol de la dona a Palestina sota l’ocupació i amb el Popular Struggle Coordination Committee es va parlar de la resistència no violenta que aquesta organització continua fent cada dia en contra del règim d’Israel. Les activistes de l’SCI també van tenir un espai per trobar-se amb les treballadores expatriades d’entitats germanes: Novact, Suds i Paz con dignidad.

Després de Ramallah, les activistes es van quedar dos dies dins Jenin i Nablus on van comptar amb el suport de l’organització Youth Development Association. Durant aquests dos dies també van tenir lloc reunions amb Freedom Theatre, Zajel i Project Hope. La visita es va acabar amb l’arribada a Haifa, on les activistes de l’SCI van ser acollides per l’organització Baladna amb qui l’entitat té una molt bona relació des de fa anys.

Aquest viatge també ens ha permès estrènyer llaços i teixir estratègies per continuar treballant juntes des de Catalunya per una Palestina lliure.

Moltes gràcies als partners locals que ens han acollit i han compartit amb nosaltres la seva lluita diària contra l’ocupació per part de l’Estat d’Israel i contra el règim d’apartheid: Zajel, Youth Development Assotiation (YDA), PSCC Palestine, Freedom Theatre, Aida Camp Bethlehem, International Palestinian Youth League (IPYL), Project Hope, Al-Haq, @Baladna.youth , Union of Palestinian Women Comitees (UPWC) i Alternative Information Centre (AIC).