Activists in Residence: Sàhara i Palestina, pobles en lluita a la mediterrània

Activists in Residence: Sàhara i Palestina, pobles en lluita a la mediterrània

El Cicle Activists in Residence d’enguany serà online i tractarà les lluites del Sàhara Occidental i Palestina amb activistes de NOVA Sàhara i PSCC de Palestina. Dies 16, 19 i 24 de novembre

El programa Residència d’Activistes d’aquest 2020 serà adaptat al format online a causa de les restriccions de mobilitat per la Covid-19. Així, realitzarem finalment un cicle de xerrades en línia on tractarem les lluites dels sahrauís i palestins pels seus drets des d’una perspectiva històrica fins a la seva situació actual sota l’amenaça del Coronavirus.

Comptarem amb activistes de dues organitzacions: NOVA, del Sàhara Occidental, i Popular Struggle Coordination Comitee (PSCC) de Palestina. Les tres sessions del programa es repartiran al llarg de les dues últimes setmanes de novembre: les dues primeres aniran cadascuna a càrrec d’una organització i l’última serà una taula rodona on s’establirà un espai de diàleg i intercanvi entre activistes de Catalunya, el Sàhara i Palestina.

Informació pràctica
Dates: dilluns 16, dijous 19 i dimarts 24 de novembre
Plataforma online: Zoom
Horari sessions: de 18h a 20h
Inscripcions: a través d’aquest formulari
Gratuït

Programa complet

Dilluns 16 de novembre

de 18h a 20h (hora CEST)
Sessió 1: la lluita del poble sahrauí: passat, present i futur. Amb NOVA Sàhara.
Es parlarà de les arrels històriques del conflicte, dels problemes relacionats amb l’asil, de la realitat de l’ocupació i de la situació del Sàhara Occidental en temps de Covid-19.
La sessió serà en castellà i anglès amb traducció escrita.

Dijous 19 de novembre

de 18h a 20h (hora CEST)
Sessió 2: la lluita palestina: lliçons del passat per a un futur esperançador. Amb PSCC.
Es farà un breu resum històric del conflicte i es parlarà de la situació actual a Palestina relacionada amb l’impacte del Coronavirus en les accions col·lectives. També es posarà en comú la importància del foment de la identitat palestina per contrarestar les polítiques israelianes.

Dimarts 24 de novembre

18h a 20h (hora CEST)
Sessió 3: Taula rodona. Diàleg entre lluites: Palestina-Catalunya-Sàhara.
S’establirà un espai de diàleg i intercanvi entre activistes de Catalunya, el Sàhara i Palestina per discutir al voltant d’estratègies de resistència, campanyes i eines útils a les diferents lluites, amb les seves semblances i diferències.