A l’SCI volem ampliar la xarxa de camps de treball al territori! Si formes part d’un col·lectiu o associació aquí et donem uns quants motius pels quals acollir un camp amb l’SCI!
Des de l’SCI Catalunya, enviem voluntaris i voluntàries a projectes d’arreu del món però també coorganitzem, juntament amb associacions o altres col·lectius, camps de treball al nostre territori (Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra), on acollim persones voluntàries d’altres països.
Es tracta, doncs, d’una idea de solidaritat traçada des del treball en xarxa a nivell local i internacional. Els camps de treball acostumen a ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l’autogestió i la participació voluntària. És d’aquesta manera que les accions aconsegueixen un efecte multiplicador, tant per les voluntàries, que viuen una experiència transformadora, com pels col·lectius que reben el suport i l’enriquiment d’un grup internacional.
Avui, us presentem alguns dels motius de perquè acollir un camp pot representar un afegit per als vostres col·lectius i/o entitats!
- PROMOURE ALTERNATIVES: Mitjançant l’educació per la pau i el voluntariat, reflexionem sobre com volem viure i comencem a fer petits canvis. Coneixem alternatives sostenibles i més justes amb les persones i l’entorn.
- ALIMENTAR L’AUTOGESTIÓ: Pensant i actuant en col·lectiu i decidint plegades de quina manera volem viure. L’autogestió com una eina que permet desenvolupar projectes independents, crítics i transformadors.
- AMPLIAR XARXES DE SUPORT: Per crear espais de diàleg, treball i suport interassociatiu al territori. Coneixem-nos i cooperem plegades per a la transformació.
- TEIXIR SOLIDARITAT: Perquè juntes i barrejades som més fortes. Aprenem a través del diàleg i l’intercanvi entre persones de llocs, contextos i realitats molt diverses.
- POSAR LES CURES AL CENTRE: A nivell personal per trencar estereotips i qüestionant privilegis per créixer i avançar, perquè totes podem ser llavors de canvi. Cures del territori per respectar la natura, enfortir les cultures i recuperar la memòria històrica.
Fins ara, moltes organitzacions han col·laborat en l’organització de camps arreu dels països catalans. Associacions com Resilience Earth a Olot, ANEGX (Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa), Balmes Blancs als alts Pirineus, la Xarxa d’Economia Social i Solidària a Barcelona, l’Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric, La Imaginada a Tarragona, l’Associació per la recuperació de la Tinença de Benifassà o Ajuntament de Mura i Son Servera, són alguns dels col·lectius o institucions que han acollit camps de treball durant el 2018.
Si formeu part d’algun projecte, organització, associació o teniu idees d’altres possibles organitzacions promotores, podeu escriure’ns al correu incoming@sci-cat.org! Aquí trobareu una guia explicativa sobre què consisteix acollir un camp de treball.