AGO SCI 2020: base social activa, pressupostos consolidats i aprofundiment en la mirada ecofeminista!

AGO SCI 2020: base social activa, pressupostos consolidats i aprofundiment en la mirada ecofeminista!

El passat dissabte 29 de febrer l’SCI Catalunya celebrava la seva 38a Assemblea General Ordinària acompanyada de sòcies, voluntàries i equip de l’entitat

Aquest cop l’escenari va ser l’Ateneu Popular l’Engranatge, al barri de la Marina de la Zona Franca, un projecte comunitari que va néixer arrel del 15M i que pretén donar suport i articular les lluites socials d’un barri de la ciutat històricament oblidat. 

Al voltant de 30 persones, entre activistes de grups locals i de la junta, voluntàries de camps i sòcies històriques de l’SCI, van participar dels diferents debats, presentacions i decisions de l’assemblea. 

L’AGO va començar amb un repàs del que havia estat el 2019 amb una dinàmica de preguntes que van posar a prova els nostres coneixements sobre l’entitat, els projectes i les activitats desenvolupats. Més tard, els grups locals van poder explicar com havien viscut el 2019 i compartir els reptes i les propostes per aquest 2020. Durant aquest punt de l’assemblea vam poder constatar que ens trobem en un moment fort pel que fa a la participació local, 7 grups d’activistes empoderades, amb una marcada presència de dones, continuen enfortint la branca d’activisme local de l’SCI Catalunya. Es van presentar les propostes dels grups de L’Akelarre (que ha canviat el nom respecte el de “Akelarre Violeta”), Midicat (que segueix treballant per la pau a la zona mediterrania), el grup del Centenari (que està desenvolupant una feina de recuperació de la memòria històrica), Justícia Climàtica (que afronta la crisi ambiental), el GPS (Grup pel Suport de camps al territori), la Borsa de Formadores i la Borsa d’Entre terres (els grups d’educació transformadora)

Després d’aquestes presentacions, vam donar pas a la part econòmica. Calia repassar els comptes del 2019 i aprovar el pressupost per al 2020. En aquest apartat vam apreciar que després d’un any difícil a nivell econòmic, projectem un 2020 de recuperació i consolidació. El pressupost va ser validat per unanimitat.

Durant el matí també vam repassar el pla d’acció 2018-2021 i el calendari per aquest 2020 perquè tothom pogués apuntar a la seva agenda l’activitat frenètica que vindrà a la primavera, l’estiu i a la tardor calenta.

Abans de dinar, va ser el moment de la junta. En aquesta assemblea ens acomiadavem de la Carla Longares -que va compartir una carta molt bonica i emotiva- i l’Aina Barceló, que després de més de 5 anys, emprenen nous camins i aventures. Durant el 2019 també ens hem acomiadat de la Pilar Diaz, la Marianna Espinós i la Mar Millet, que van formar part de la junta durant una bona part de l’any. 

Després de les votacions, La Marta Palau, la Barbarà Casas i la Laia Moliné continuen el seu mandat, amb l’agraïment i suport de tota l’entitat, i amb les noves incorporacions del Poldi Galmes i el Toni Feliu. Benvinguts i molta força!

Per dinar vam comptar amb el càtering del projecte de Ca la Rosa, que ens va donar l’energia necessària per continuar la tarda de taller sobre la mirada ecofeminista. 

Les companyes d’Acció Ecofeminista, format per activistes d’Entre Pobles i de l’ODG entre d’altres, van dinamitzar un taller teorico-pràctic sobre ecofeminisme i com integrar-lo en el sí de l’SCI. Vam poder analitzar les tasques de l’entitat i veure on posem el centre, si més en les tasques productives o reproductives i quina importància i rol li donem a les cures. Va ser interessant veure, que tot i la feina que encara ens queda per fer i el camp que ens queda per recórrer, estem incorporant des de fa temps bones pràctiques des d’una perspectiva ecofeminista.