AGO SCI 2021: hem celebrat l’AGO en línia per primera vegada!

AGO SCI 2021: hem celebrat l’AGO en línia per primera vegada!

L’SCI Catalunya hem celebrat la nostra primera AGO en línia amb sòcies, voluntàries i l’equip tècnic de l’entitat aquest 6 de març

A causa de la situació actual, l’SCI Catalunya hem celebrat la nostra 39a Assemblea General Ordinària de manera online per primera vegada aquest 6 de març. Ha estat tot un repte, ja que era el primer cop que organitzàvem un acte d’aquestes característiques en línia i perquè aquest és també un espai per fer cohesió on la presencialitat té un pes important. Tot i això, ha estat una AGO força dinàmica i amena que ha reunit al voltant de 25 persones entre activistes de grups locals i de la junta, voluntàries de camps, sòcies històriques de l’SCI i membres de l’equip tècnic.

Per trencar el gel i despertar-nos una mica, hem començat amb un energyzer facilitat per l’Ana i adaptat a les pantalles: aixeca la mà si has fet un camp! Toca’t l’orella si formes part de l’Equip tècnic! O el nas si estàs a la província de Girona! Després, el Poldi ha dinamitzat un joc de coneixença que ha consistit en agafar un objecte que ens vinculés a l’SCI i explicar el perquè: un record, una anècdota…

Un cop ja hem estat totes situades, la Marta Palau ens ha acompanyat a repassar què hem fet a l’entitat aquest 2020 tan estrany amb un Kahoot. Finalment hem organitzat un munt d’activitats, presencials i en línia depenent de cada moment, que podeu consultar a la memòria del 2020L’AGO també és l’espai on tots els grups d’activisme local de l’SCI es presenten, expliquen el que han fet durant l’any i comparteixen reptes i propostes per l’any vinent. Hi han participat activistes de l’Akelarre, GPS, el centenari, Midicat, la borsa de formadores i d’Entreterres… i Justícia Climàtica ho ha fet amb aquest vídeo!

Després d’aquestes presentacions, hem donat pas a la part econòmica. Hem aprovat els comptes econòmics del 2020 i també el pressupost per aquest 2021. En aquest apartat, dinamitzat per la tresorera de l’entitat Laia Moliné, hem apreciat que els ingressos propis han disminuït aquest 2020 per la davallada de camps, però s’han introduït noves formes de finançament propi com el lloguer de La Vaqueria. L’SCI no ha tancat en aquest període, s’han pogut reformular les subvencions i s’ha mantingut, en la mesura del possible, l’activitat de l’entitat.

Durant el matí també hem repassat el procés participatiu del pla estratègic 2022-2025. La Sandra, voluntària del prep team, ens ha posat al dia de com van els debats oberts per construir-lo; en els pròxims mesos començarem els debats de presa de decisions. També hem posat en comú el calendari per aquest 2021 perquè tothom pogués apuntar a l’agenda totes les activitats que estem preparant!

Finalment ha sigut el moment de junta, que ha fet un repàs de com s’han sentit durant aquest últim any a través de memes. Les activistes han explicat que ha estat un any complicat, ja que hi ha hagut molts reptes, sobretot a l’hora de cohesionar i acollir a les noves persones, perquè amb la pandèmia no s’han pogut trobar presencialment. Després de les votacions, la Marta Palau, la Barbarà Casas, el Poldi Galmes i la Laia Moliné continuen el seu mandat, amb l’agraïment i suport de tota l’entitat, i amb les noves incorporacions de l’Ana María Ceballos, la Sandra Yñiguez i la Laura Marco. Benvingudes i molta força!