AGO SCI 2023: nova junta, ampliació del protocol i cohesió a Girona

AGO SCI 2023: nova junta, ampliació del protocol i cohesió a Girona

Hem celebrat l’AGO de l’SCI a Girona, on hem escollit nova junta, hem aprovat els pressupostos i l’ampliació del protocol i hem fet caliu entre sòcies, voluntàries i treballadores

Aquest dissabte 11 de març hem celebrat l’Assemblea General Ordinària anual a la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona. Ha estat un dia intens en què sòcies, treballadores i voluntàries de l’entitat ens hem trobat per fer cohesió; repassar les activitats que hem dut a terme el 2022 i les que tenim programades pel 2023; i aprovar el canvi de junta, els pressupostos i l’ampliació del protocol. A més hem donat un cop d’ull al pla d’acció 2023, hem presentat el procés que estem seguint per construir un pla d’igualtat i els grups locals han explicat què s’hi està coent.

Hem començat el dia amb un esmorzar al parc de davant de la coordi i hem fet unes dinàmiques de coneixença per trencar el gel. Després, la junta ha presentat la Memòria d’activitats 2022 a través del joc ‘SCI l’encerto l’endevino’, que ha estat una manera molt dinàmica de repassar tots els projectes que hem realitzat enguany i els valors de l’entitat. Seguidament, s’ha presentat el Pla d’acció 2023 del qual destaca l’inici de les relacions amb Amèrica Llatina, la voluntat de preparar un pla de participació de voluntariat local i promoure accions de carrer i el procés de construcció del pla d’Igualtat Interseccional de l’entitat. Els grups locals també han tingut el seu espai per compartir què han fet l’any anterior i què estan planejant per aquest. Els grups que hi ha actius actualment són: Midicat, Justícia Climàtica, Akelarre, GPS, la BoFo, Entre[terres] i memòria històrica. Si hi vols participar, escriu-nos a participacio@scicat.org!

La junta també ha presentat l’ampliació del protocol d’agressions masclistes i lgtbiq-fòbiques, que ara inclou totes les àrees de l’entitat: espais interns, voluntariat internacional, base local activa, educació per la pau i espais informals. En el protocol, s’hi pot trobar un marc conceptual, mesures de prevenció i detecció, circuits i procediment d’actuació i mesures cautelars, sancionadores i restauratives. Recorda que si veus o pateixes una agressió et pots posar en contacte amb la Comissió del Protocol (Anna Carol i Poldi Galmes de la junta, Júlia Massagué i Blanca Foti de l’equip tècnic) de manera verbal o escrita a través del mail comissioprotocol@scicat.org. A més, seguim treballant perquè l’SCI sigui una entitat feminista i també s’ha presentat el procés de construcció del futur pla d’igualtat interseccional, que estarà acabat a principis de juliol d’aquest any.

Aquesta AGO venia carregada de punts i, just abans de dinar, hem aprovat per unanimitat els comptes anuals del 2022 i el pressupost del 2023. Després de dinar hem escollit la nova junta, que estarà formada pel Poldi a la presidència, la Fiona a la secretaria i l’Anna Carol a la tresoreria. Finalment, ens hem acomiadat de la Marta Palau, que ha estat presidenta els últims anys, agraint-li el seu compromís i dedicació a l’entitat.

Moltes gràcies a totes per la participació i a la Coordinadora d’ONG de Girona per cedir-nos l’espai!