Ahrensburg (Alemanya)

Ahrensburg (Alemanya)
Stormini ist der schönste Stadt der Welt (Stormini és la ciutat més bonica del món). O això diuen. El que té de peculiar Stormini [www.stormini.de] és que només existeix una setmana a l'any i està habitada per 250 nens dels voltants d'Hamburg. Una setmana que és una eternitat, també pels dos-cents voluntaris que la dinamitzen, entre els quals es troben la quinzena de voluntaris internacionals de l’SCI. perquè allà no es parla de diversitat, multiculturalitat, convivència, democràcia, diferència… simplement es viu!

A Stormini tot és possible, cadascú pot desenvolupar les seves idees. És un projecte democràtic on els nens trien cada dia un ofici i l'executen: periodista, locutor de ràdio, pastisseria, personal sanitari, fins i tot polítiques! I com a qualsevol ciutat es troben els serveis d'oci, culturals, concerts, etc.

blank Ben aviat el grup internacional ens vam adonar que la nostra verdadera missió era deixar una petjada en aquella experiència, de la mateixa manera que l’experiència del camp deixa una petjada en tu inevitablement. Qui sabia alguna frase en castellà em buscava per xerrar, les dues companyes de Hong Kong van muntar un taller d’escriptura tradicional xinesa. La meva recomanació és que vagis amb moltes idees però sobretot amb una gran predisposició a diversitat de projectes que van sorgint, i busca el teu lloc al camp, allà on més petjada puguis deixar.

Recomano aquest camp a persones que vulguin treballar amb nens, s'atreveixin a comunicar-se més enllà de les barreres d'idioma, culturals i d'edat. Un cop hi has estat entens per què tants voluntaris i nens hi repeteixen: perquè Stormini és la ciutat més bonica del món.

Aina Barceló