“Nosaltres estem disposats a morir per la nostra terra, vosaltres només esteu disposats a matar” crida Mahmoud en to desafiant a la columna de soldats israelians que bloqueja el carrer principal d’Al-Ma’sara durant la manifestació setmanal contra el mur i els assentaments.
Mahmoud Zwahre, net d’un dels revolucionaris que es va aixecar contra el Mandat Britànic a Palestina el 1936, és ara el coordinador d’un dels Comitès de Lluita Popular a Cisjordània, el comitè d’Al-Ma’sara.
Des de 2006 organitzen manifestacions cada divendres com a estratègia per atraure l’atenció dels mitjans i la comunitat internacional denunciant l’ocupació israeliana i la construcció del mur i els assentaments il·legals.
Els Comitès adopten com a estratègia la no-violència i la creativitat per denunciar l’ocupació israeliana, i cristal·litzen aquests conceptes teòrics amb una pràctica d’acció directa amb l’objectiu de mostrar a la comunitat internacional la cruesa de la situació que es viu a Palestina des de fa 64 anys.
Així doncs a més de les manifestacions setmanals, organitzen accions coordinades amb els diferents Comitès de Cisjordània, que van des dels talls de carreteres fins a l’aixecament de campaments en meitat de l’estratègica zona denominada E1, com es va fer mesos enrere amb Bab al-Shams.
7 anys de resistència a l’ocupació
Al-Ma’sara és un dels 9 pobles que estan envoltats per l'assentament il·legal de Efrat, al sud de la ciutat de Betlem. Dins d’aquesta àrea hi viuen 9.000 palestins i palestines que esta encerclats per gairebé el mateix nombre de colons israelians.
El 2006 va començar la construcció del conegut com a Mur de l’Apartheid, que serpenteja per tota Cisjordània annexant terres il·legalment a l’estat d’Israel, dividint i aïllant així comunitats i famílies. Avui dia la construcció del mur continua implacable i constarà d’una tanca elèctrica de 14 quilòmetres amb suport armat i guàrdia militar.
35.000 metres quadrats o el que és el mateix, més de la meitat de les terres d’Al-Ma’sara i els pobles del voltant seran confiscades darrere del mur, també se’ls redueix significativament el subministrament d’aigua potable afectant així a la salut dels habitants i a l’economia local.
La demolició d'habitatges també forma part de la política sistemàtica de neteja ètnica implementada per Israel des del 1948. El 90% de les cases d'Al-Ma'sara estan situades a la Zona C, pel que corren el risc constant de destrucció.
La Zona C conté el major nombre d'assentaments il·legals, i com a tal està sota control militar israelià complet (administratiu i militar). És extremadament difícil per a la població palestina obtenir permisos de construcció a la zona, no obstant els assentaments brollen com si de bolets es tractés.
Mentre les negociacions de Pau es duen a terme entre les elits palestina i israeliana, sobre terreny, els assentaments s’incrementen, l’assetjament diari continua i la repressió no s’atura. Però la resistència tampoc.