Obrim 8 places a la Borsa de Formadores!!

Obrim 8 places a la Borsa de Formadores!!

Treballem voluntàriament  en l' educació per la pau i el desenvolupament, facilitació i dinamització de grups, teatre de les oprimides, metodologies participatives i molt més!!BORSA DE FORMADORS/ES DE L’SCI
 
Dins de l'SCI Catalunya hi ha un grup d'activistes que formen part de la borsa de formadors/es .  Es tracta d'un grup permanent de formadors/es que participen en les activitats formatives de l’SCI.
Ser dins de la borsa, dóna l’oportunitat de conèixer a fons l’SCI i els seu discurs, així com també, formar-se. A més, també hi ha l’oportunitat de dinamitzar espais de coneixement compartit que formen part de l’itinerari formatiu de l’SCI i que impulsa l’engranatge de transformació social de l’entitat.
Formar part de la borsa de formadors/es de l’SCI implica formar part de l’equip que planifica i implementa diverses activitats formatives de l’entitat. Us en llistem algunes a continuació:
·         Formació per a voluntàries de camps de voluntariat (Nord i Sud)
·         Formació per a voluntàries de llarga durada (LTV i EVS)
·         Formació per a coordinadores de camps de voluntariat
 
L’equip de formació està conformat per les actuals persones actives a la borsa, persones de l’equip tècnic i la junta de l’entitat. De forma puntual i per sessions especialitzades, es compta amb ponents externes.

Procés de creació de la borsa:

1/ Convocatòria oberta i selecció
En aquesta convocatòria obrim 8 places. I busquem persones amb:
·         Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu
·         Experiència en dinamització de grups
·         Bon nivell de català i anglès
·         Habilitats socials i comunicatives
·         Experiència en educació no formal
I es valorarà:
·         Formació en l’àmbit social
·         Participació associativa i en moviments socials a nivell personal
·         Coneixement i experiència en educació per la pau i el desenvolupament i/o en voluntariat internacional

2/ Formació de formadors/es
Un cop seleccionada la borsa es realitza una formació de 4 sessions en:  
 
·         Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
·         Aspectes relacionats al discurs de l’SCI: justícia global,  anàlisi crítica de la realitat, cultura de pau, participació local – global i associacionisme, drets humans, transformació social, educació per la pau, interculturalitat, etc).
 
Les dates de les formacions seran 4 sessions de 4 hores durant la setmana del 7 i el 14 de març. L'horari es definirà segons la disponibilitat de les persones seleccionades. És obligatori assistir a un mínim de 3 sessions.

3/ Experiència pràctica
La borsa de formadors/es se'n encarrega de realitzar les formacions per a les persones voluntàries de l'entitat.  Les noves persones que es vinculessin a la borsa, participarien en les formacions primer en un rol d'observador/a i després com a formadors/es.
 
Per poder entrar a la borsa, cada persona de la borsa s’ha de comprometre a participar d’un mínim de 2 formacions (a escollir entre: 7/8 maig, 11/12 de juny, 9/10 juliol) d'aquest 2016.  
 
4/ Engegada de la borsa de formadors/es
Posteriorment, la persona formarà part de la borsa i s'haurà d'implicar en el grup de treball. Aquest grup es reuneix cada 15 dies i treballa sobre el contingut de les formacions. 

Funcionament de la borsa de formadors/es
La participació en aquestes formacions es fa de manera voluntària seguint el nostre model associatiu i de base. Cal especificar, però, que les persones de la borsa tindran més opcions de poder optar a ser formador/es remunerats/des quan fem crides per a seminaris internacionals que organitzem a casa nostra.
 
Estàs interessat/da? 
Omple aquest formulari i envia’ns el teu currículum abans del diumenge 28 de febrer (inclòs) a voluntariat@sci-cat.org. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa.