Aquest divendres, SoCIal Forum! Treballem l’economia verda

Aquest divendres, SoCIal Forum! Treballem l’economia verda

Com va sobreviure Cuba a la caiguda de la URSS, i per tant a la pèrdua de més de la meitat de les seves importacions de petroli? The power of community: how Cuba survived to peak oil mostra les claus d'aquesta recuperació

El SoCIal Forum és un projecte, sorgit dels voluntaris de l'SCI, que té per objectiu crear un speaking club en anglès, obert a tothom, i centrat en temes socials i d'actualitat. La idea és passar un documental o una pel·lícula en anglès sobre temes socials, i a continuació generar un debat sobre el tema també en anglès. D'aquesta manera, es pot desenvolupar un doble aprenentatge lingüístic i social.

Aquest més parlarem de l'economia verda a través del documental The power of community: how Cuba survived to peak oil,  que explora el període especial en temps de pau i les seves seqüeles, el col·lapse econòmic i l'eventual recuperació de Cuba després de la caiguda de la Unió Soviètica l'any 1991. Seguint els passos dramàtics adoptats tant pel govern cubà com pels seus ciutadans, els temes principals tractats són l'agricultura urbana, la dependència energètica i la sostenibilitat. 

L'economia cubana, molt depenent de l'ajuda econòmica de la Unió Soviètica, va patir enormement després del final de la Guerra Freda. El país va perdre la meitat de les seves importacions de petroli, i el 85% de la seva economia en el comerç internacional.El documental mostra com Cuba va començar una lenta recuperació, no centrada en la cerca de noves fonts d'energia, sinó en el rebuig al consum en favor de la sostenibilitat.