Aquest juny des de l’SCI hem dut #ElsCampsaCasa

Aquest juny des de l’SCI hem dut #ElsCampsaCasa

El cicle de converses #ElsCampsaCasa ens ha permès parlar de sostenibilitat, cures, economies sostenibles, cultura transformadora en context covid19

Aquesta primavera des de l’SCI ens hem anat adaptant a la situació derivada de la pandèmia del covid amb tota la creativitat que hem pogut! Durant el maig, juny i juliol acostumem a organitzar els primers camps de treball al territori amb organizacions locals que treballen temes com l’agricultura sostenible, la promoció d’alternatives econòmiques i de consum, i la cultura popular i transformadora. No voliem quedar-nos sense compartir tota aquesta saviesa i intercanviar opinions i experiències al respecte. És per això que vam decidir organitzar un cicle de converses anomenat #ElsCampsacasa, on membres de les organitzacions locals han compartit amb nosaltres el seu punt de vista sobre la situació actual, els reptes, i els objectius dels seus projectes.

Vam poder parlar sobre la importància de la recuperació de la vida rural en el moment actual amb l’associació Balmes Blancs, ubicada a les Valls de Siarb. El Marc i la Gemma ens van explicar com és d’important la recuperació de la memòria històrica a través del territori, per poder transitar cap a formes de vida més sostenibles per nosaltres i per la natura. Amb la Jana i el Marc, del col·lectiu Eixarcolant, vam poder conèixer una proposta de model agroalimentari sostenible, que promou i recupera els coneixements tradicionals entorn a l’agricultura i la vida rural. El Pere, de Can Pipirimosca, un projecte de Valls, va compartir amb nosaltres idees i propostes des de la resiliència i el decreixement, per construir societats menys consumistes i depenents del model productiu capitalista. Amb l’Alba, de la Xarxa d’Economia Social i Solidària, vam poder escoltar alternatives econòmiques per fer front a la crisi del covid des de l’economia col·laborativa i solidària. Vam parlar sobre com des de les nostres organitzacions podem fer front als reptes que planteja el present, d’una manera positiva, creativa i engrescadora amb les companyes de Resiliance Earth. I per últim, la Glòria i el Manel de l’associació la IMAGinada, de Tarragona, ens van parlar sobre la cultura transformadora i la seva importància en un context com l’actual.

Les converses van ser dinamitzades per voluntàries i activistes locals de l’SCI, i les podeu trobar totes al canal d’instagram de l’SCI!

blank