Arriba la VI Fira #TornaCanviada2019!

Arriba la VI Fira #TornaCanviada2019!

Serà el proper dijous 24 de gener a partir de les 17:30 de la tarda a la seu de LaFede (C/Tàpies 1-3). Hi serem amb 12 entitats més per presentar-vos les propostes de voluntariat de curta i llarga durada.

Vols fer un voluntariat internacional però tens dubtes? No saps on pots trobar les diferents destinacions i projectes? No estàs segura de quin tipus de voluntariat t’agradaria fer? Vine a la Fira Torna Canviada!

Com cada any, La Fede ha organitzat la Fira de Voluntariat Internacional ‘Torna Canviada’ en la qual hi participem. Degut a la creixent aparició de falses ONG com ‘Yes we help’ i el fenomen anomenat “volunturisme”, mitjançant el qual les xarxes socials s’han inundat d’imatges de menors, cal replantejar-se quina és la essència del voluntariat.

Per això, el lema de la Fira 2019 està directament relacionat amb la idea que les experiències de voluntariat han de resultar interpel•ladores i transformar les idees i creences prèvies sobre la realitat i les bones pràctiques per utilitzar les xarxes socials.

A més, preparar els viatges amb temps i assistir a formacions sobre els països o els projectes que es visitaran és fonamental perquè els viatges siguin realment profitosos. És per això que des de les entitats que formem part de LaFede recomanem aquesta guia amb consells per valorar propostes de voluntariat internacional responsable.

7 Tips abans de fer un voluntariat internacional
1. Informa’t sobre quines entitats l’ofereixen.
2. Busca quina trajectòria tenen.
3. Assegura’t que fan formació prèvia.
4. Ves-hi amb ganes d’aprendre i no d’ensenyar!
5. Vigila amb el síndrome del “salvador blanc”.
6. Tingues cura amb les xarxes socials: no facis fotos que victimitzin a la població local ni que perpetuïn els estereotips.
7. Recorda, tu no ets el /la protagonista!

En definitiva, des de l’SCI apostem per un voluntariat responsable, compromès i transformador que no perpetuï les relacions desiguals i el colonialisme i accentuï la mirada crítica de les persones que hi participen.

Et convidem a participar de la Fira perquè t’informis de totes les possibilitats per fer un camp o un voluntariat de llarga durada amb nosaltres!