Ashram Yoga center (República Txeca)

Ashram Yoga center (República Txeca)
Situat just al mig de la República Txeca, als afores del petit poble de Ž?árec u Skut?e, hi trobem aquest centre de Yoga. És una casa amb espai per dins i per fora, sobretot, amb molt de terreny i molt de verd. El centre té un aspecteblank força humil, però no és un lloc qualsevol.
La rutina de cada dia era bàsicament aquesta: ens aixecavem cada dia ben d’hora; tot just llevats fèiem una hora de Yoga per despertar-nos, estirar els músculs i preparar-nos per la jornada de feina. Baixàvem a esmorzar i al acabar sen’s assignava una feina, ja que n’hi havia de tot tipus. Després de dues hores treballant tocava el teabreak, per recuperar les forces i hi tornàvem per dues hores més. Es servia el dinar, fèiem 30 min de relaxació i tornàvem a la feina per 2 hores més, i a partir d’aquí, temps lliure.

La feina depenia bastant de les facultats físiques de cada un, així que els més preparats treballaven tallant i portant llenya, transportant pedres i fent molta feina de pic i pala. La resta de la gent solia ajudar amb la remodelació de la casa de convidats, i consistia bàsicament en cobrir les parets amb argil·la.

Al centre tot el menjar servit era vegetarià, i molt natural! Tot el que menjàvem era conreat allà mateix, i normalment cuinat amb bastantes espècies. Durant el temps lliure passàvem bastanta estona al tearoom, on teníem ocasió de parlar amb tothom i conèixer als altres voluntaris (i als gats que rondaven per allà també, ja que n’hi havia uns quants!). Una cosa bona és que el bar del poble estava ben aprop, i amb preus molt barats! Al cap de setmana vem visitar ciutats properes, vem fer un foc al jardí de la casa, i durant la setmana també fèiem jocs entre tots o fins i tot sessions musicals, ja que hi havia un parell de guitarres i un munt d’instruments exòtics.

Per resumir, jo vaig passar un temps fantàstic quan vaig estar allà i vaig fer molt bones amistats amb els companys, van ser dues setmanes inoblidables. Crec que és un camp de treball que pot ser diferent dels altres, i pot oferir moltes coses que els altres camps no tenen. Si qualsevol dubta, jo realment el recomano.