Avui, 15 de Maig, commemorem la Naqba Palestina!

Avui, 15 de Maig, commemorem la Naqba Palestina!

Enguany, el moviment de solidaritat amb Palestina de Catalunya, format per Coordinadora d’Entitats: Amb Palestina al Cor, BDS Catalunya, Plataforma: Aturem la Guerra, Rumb a Gaza i Dones en Rebel·lia, denunciem el rol capdavanter que juga Israel en el disseny, investigació, implementació i venda a nivell mundial dels  diferents sistemes de seguretat i repressió. 

En l’aniversari del 15 de maig de 1948, data de la Nakba (el desastre), quan Israel va expulsar per la força a centenars de milers de palestins i palestines de les seves cases, terres i pobles, ens mobilitzem en defensa de la justícia i la dignitat.

Enguany ens centrem en la campanya titulada “No més complicitat amb Israel” on  pretenem mostrar el rol capdavanter que juga Israel en el disseny, investigació, implementació i venda a l’estranger dels diferents sistemes de repressió. Mitjançant un dossier de contingut, redactat per la comissió investigadora, proporcionem informació concreta sobre  els negocis i relacions militars entre l’Estat Espanyol, Catalunya i Israel, que inclouen les exportacions i importacions d’armes, la cooperació empresarial, la formació, i els acords i pràctiques en el terreny militar i de seguretat. També plantegem preguntes obertes al Parlament de Catalunya demanant que s’aturin les relacions i exigint transparència absoluta en els negocis que realitza l’administració catalana amb l’Estat d’Israel.

El propòsit de la campanya és obrir el debat i la reflexió  sobre en quina mesura estem contribuint a la violència que pateix la societat civil palestina, i com es lucren empreses i corporacions espanyoles i catalanes a costa de l’ocupació de Palestina, amb el suport i beneplàcit dels nostres governs. I sobretot, mostrar l’estreta relació que hi ha entre la brutal repressió que vivim els moviments socials i ciutadans d’arreu del món per part dels cossos de seguretat de l’Estat amb Israel, l’Estat que idea, crea i perfecciona aquests sistemes per després exportar-los arreu del món.

Així, Israel és un dels Estats més militaritzats del món, és el país desenvolupat que més fons del pressupost  estatal (PIB) destina a l’exèrcit. L’ocupació és un negoci que li genera molts beneficis, ja que li ha permès perfeccionar  tot un ventall de tàctiques i models de seguretat privada, “homeland security”, que exporta després arreu del món. Així, Israel ha creat una marca de qualitat gràcies a utilitzar els Territoris Ocupats de Palestina com un laboratori on provar tots els artefactes militars, per perfeccionar-los i vendre’ls després arreu del món. L’estat israelià ha creat la indústria de la seguretat, exportant armes, tecnologia, entrenaments i tècniques repressives per a l’ús de governs i corporacions. La violència que experimenta la regió s’ha convertit en una font de lucre, basada en l’ocupació de Palestina, que es perpetua i retroalimenta amb aquest negoci.

Aquesta campanya s’engega perquè com a societat és inadmissible  que ens enriquim a costa de la neteja ètnica i l’Apartheid que pateixen els palestins i palestines des de fa 65 anys, i que permetem que els nostres governs comprin material repressiu que després fan servir  de forma indiscriminada contra nosaltres.

Gràcies a una tasca prèvia d’investigació , realitzarem activitats d’incidència política, mitjançant un manifest, i de sensibilització (concerts i xerrades) durant tot el mes de maig per tal d’exigir al Govern Català que no compri material antidisturbis a Israel, que deixi de tenir acords de cooperació empresarial, que deixi de col·laborar en matèria d’I+D, que les universitats catalanes deixin de col·laborar amb universitats israelianes, que no autoritzin a empreses a importar i exportar material militar a Israel que després s’utilitza per atacar la població civil.

Saludem al Poble palestí en resistència i el fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem!

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/GZn0fj1Sihc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>