Obrim la borsa de formadores de l’SCI!

Obrim la borsa de formadores de l’SCI!

La borsa de formadores et dóna l’oportunitat de conèixer a fons l’SCI i el seu discurs, formar-te, formar i dinamitzar espais de coneixement compartit. Busquem 10 voluntàries per unir-s’hi!

La borsa de formadores és el grup d’activistes locals de l’SCI interessades en la facilitació de grups i l’educació no formal. Des de la borsa de formadores s’impulsa l’engranatge de l’educació per la pau de l’entitat. Si vols formar-ne part, busquem 10 persones voluntàries! Pots enviar la teva aplicació fins el 8 de març (inclòs).

La nostra activitat principal és planificar i implementar les formacions de:

 • camps de voluntariat
 • voluntariat de llarga durada
 • coordinadores de camps

A banda, ens autoformem en les temàtiques que ens interessen i participem també d’altres espais formatius i de presa de decisions de l’entitat. Les tasques que fa la borsa són voluntàries, sense remuneració.

Procés de creació de la borsa:

1/ Convocatòria oberta i selecció
En aquesta convocatòria obrim 10 places. Es valoraran els següents aspectes:

 • Coneixement i participació associativa i en moviments socials
 • Experiència en facilitació i dinamització de grups
 • Habilitats socials i comunicatives
 • Experiència en educació no formal
 • Coneixement i experiència en educació per la pau
 • Coneixement i experiència en voluntariat internacional
 • Disponibilitat per sumar-se a les reunions mensuals del grup i almenys a dues formacions de camps

2/ Formació per a formadores

Un cop seleccionada la borsa es realitzarà una trobada formativa en dissabte on es treballaran temes relacionats amb:

 • Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
 • Aspectes relacionats amb el discurs de l’SCI: justícia global, anàlisi crítica de la realitat, cultura de pau, participació local – global i associacionisme, drets humans, transformació social, educació per la pau, interculturalitat, etc.

La trobada serà els divendres 1 i 22 d’abril de 16:30 a 20h. És obligatori participar a la trobada, ja que a banda de tractar-se d’un espai formatiu, també serà l’espai perquè les activistes noves s’incorporin al grup i coneguin a la resta de persones que hi participen.

3/ Experiència pràctica

La borsa de formadores s’encarrega de realitzar les formacions per a les persones voluntàries de l’entitat. Les noves persones que s’incorporin a la borsa, participaran de l’equip de formació juntament amb la borsa de formadores actual.

– Per poder entrar a la borsa, cada persona s’ha de comprometre a participar d’un mínim d’una formació de camps de voluntariat a escollir entre 28-29 de maig a Cabrera de Mar o 18-19 de juny a Cambrils.

Funcionament de la borsa de formadors/es

La participació en aquestes formacions es fa de manera voluntària (no remunerada) seguint el nostre model associatiu i de base. El grup es reuneix generalment un cop al mes.

Hi estàs interessat/da?

Omple aquest formulari i envia’ns el teu currículum abans del dimarts 8 de març (inclòs) a participacio@scicat.org. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa.