Busquem coordinador/a per al camp de Can Pipirimosca!

Busquem coordinador/a per al camp de Can Pipirimosca!

8El projecte consistirà a la preparació de la Fira Increïble Sostenible per a la promoció d’alternatives de vida sostenibles. Tindrà lloc de l’1 al 14 d’agost a Valls. T’hi animes?

Can Pipirimosca és un projecte de permacultura que pretén donar suport a la transformació cap a una societat més sostenible a través dels recursos locals, mitjançant la reducció de deixalles i vivint amb un estil de vida més simple. El projecte es va iniciar fa 20 anys i en els 3 últims anys ha promogut un canvi actiu a la ciutat de Valls amb l’impuls del moviment de pobles en transició i un hort urbà.

El camp donarà suport a la Fira Increïble Sostenible, que s’organitza a l’hort urbà durant el Firagost, una fira de consum a Valls. Aquesta fira és un dels esdeveniments més grans de Valls i a la fira s’hi pretén promoure alternatives sostenibles. Després de la fira, el grup de voluntaris tindrà l’oportunitat de conèixer i donar suport a altres projectes de permacultura de la zona.

Tasques de les voluntàries:

  • Les tasques que es faran seran per recolzar la fira.
  • Els treballs previs seran: construcció d’elements que es facin servir a la fira, preparació de l’espai de l’hort, elaboració de cartells,  difusió o actes previs, preparar i assajar els tallers…
  • Durant la fira: muntatge, fer els tallers, recolzar a les activitats, cuina de la pròpia fira, intendència, cuidar, vigilar, explicar, difondre i ajudar al tancament del dia.
  • Després de la fira: desmuntatge, avaluació, altres tasques per reacondicionar l’espai….
  • Després la fira les tasques seran a diferents finques ecològiques, inclòs Can Pipirimosca, i poden ser tasques d’hort, de reciclatge de materials o d’habilitació d’espais, incloent també visita i explicació de cada projecte.
  • Les condicions de vida a Can Pipirimosca són bàsiques per la propia filosofia del projecte de reduir l’impacte sobre el planeta i aprofitar els recursos locals (incloent’hi cuina amb plantes silvestres, lavabos secs, etc.).

Part d’estudi:

  • Permacultura: Pasi de documentals, visita a la finca, …
  • Ecologia profunda: tallers i dinàmiques de grup.
  • Ciutats en transició.
  • A banda d’aquests temes, també pensem incloure-hi altres tallers o activitats que proposin els voluntaris…

Què vol dir ser coordinador/a?

Si ja has participat d’un camp de treball i vols viure una nova experiència intercultural, però sense anar massa lluny, ara en pots coordinar un! Pots participar d’algun dels camps que organitzem al territori (Catalunya, País Valencià o Illes Balears) assumint la figura de coordinador/a d’un grup de voluntaris i voluntàries d’arreu del món.

Només cal que tinguis experiència en camps de treball o grups interculturals, bon nivell d’anglès i ganes de participar-hi! Les tasques de la persona coordinadora són:
– Fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora del camp.
– La gestió del temps, l’espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l’autogestió del grup i el bon funcionament del camp.
– La persona coordinadora és voluntària, i per tant, s’espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

Si estàs interessat/ada o tens dubtes, envia un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible!