Busquem coordinadores per als camps de treball d’aquest estiu!

Busquem coordinadores per als camps de treball d’aquest estiu!

Has fet un camp de voluntariat amb l’SCI? Aquest any tens l’oportunitat de coordinar-ne un a Catalunya, al país valencià o les illes balears!

Si tens experiència participant de camps de treball i tens ganes de viure una nova experiència intercultural, pots fer de coordinadora d’un camp de treball.

Pots participar d’algun dels camps que organitzem al territori (Catalunya, País Valencià o Illes Balears) assumint la figura de coordinador/a d’un grup de voluntaris i voluntàries. Només cal que tinguis experiència en camps de treball o grups interculturals, bon nivell d’anglès i ganes de participar-hi!

Les tasques de la persona coordinadora són:
Fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora.
– Gestionar el temps, l’espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l’autogestió del grup i el bon funcionament del camp.
– La persona coordinadora és voluntària, i per tant, s’espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

Si hi estàs interessat/ada, envia un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible! A continuació pots veure els camps pels quals necessitem persones coordinadores:

blankVALLS DE SIARB: Recuperació d’antics camins i descoberta de la vall de Siarb (1 – 14 juliol)

Descripció: El refugi de la Vall de Siarb albergarà aquest any un campament sobre conservació territorial. El grup de participants col·laborarà en la neteja i rehabilitació dels antics camins rurals de la vall, col·laborant així amb el projecte del Museu de la Carretera que s’està generant des de l’entitat. Els participants podran gaudir d’un entorn natural únic en aquesta vall de l’Alt Pirineu.

Tasques: Hi haurà tot tipus de tasques de recuperació i millora de camins antics: neteja de camins, reconstrucció de murs de pedra seca, col·locació de pedres i millora de la senyalització de senders amb pintura. Passarem totes les hores de treball (4 hores/dia) a la natura, envoltats de boscos, camps, etc. La feina és molt manual i física.

 

blankSANT MARTÍ SESGUEIOLES: Descobrint el passat a través de l’arqueologia (del 5 al 18 de juliol; o del 19 al 30 de juliol)

Descripció: L’ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha engegat aquest any el projecte arqueològic del municipi i té previst excavar al castell de Vilallonga. El seu objectiu primordial és el de recuperar la història del municipi i poder articular, juntament amb els projectes arqueològics propers, el relat històric de la zona.

Tasques: Principalment tasques d’excavació, dibuix i rentat de fragments. Pràcticament totes les feines són físiques tot i que n’hi ha de dibuix i altres. Les tasques a part dels treballs arqueològics seran les pròpies d’un camp.

 

blankHOSTALRIC: Recuperació de la memòria històrica a través de l’art (15 – 27 de juliol) [CANCEL·LAT]

Descripció: L’Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric fa anys que acull camps de treball de l’SCI. Anteriorment, les tasques consistien en el treball arqueològic i de restauració del Castell d’Hostalric. Enguany, però, les principals tasques giraran al voltant de la reconstrucció de l’entorn i la divulgació de la memòria històrica de la vila conjuntament amb la comunitat local.

Tasques: Les tasques estan relacionades amb temes de memòria històrica, artístiques i de recuperació de l’entorn.

 

blankCASTELLDANS: Recuperació de pous i producció de nous menjadors d’ocells i altres animals (12 – 26 de juliol)

Descripció: Amics de la Comanglora és una entitat que té per objectiu el respecte al medi ambient, tot donant a conèixer, cuidar i gaudir de l’espai natural de La Comanglora. Tota aquesta tasca es du a través de l’empoderament i participació d’infants i joves. Posem en pràctica els drets dels infants i intentem promoure la participació dels joves en el seu entorn més proper i en tot l’àmbit social. A la terra comunitària de la Comanglora organitzem campaments d’estiu i excursions de cap de
setmana.

Tasques: Les tasques que es faran tenen com a objectiu millorar l’espai natural de Comanglora recuperant els camins i els pous i cuidant la fauna.

blankVALLS: Increïble sostenible a Can Pipirimosca (1 – 15 d’agost)

Descripció: Can Pipirimosca és una granja ecològica on viure d’una manera més senzilla i sostenible forma part de l’activisme per la cura del medi ambient. El projecte se centra, avui en dia, en donar suport a activitats en pobles (ciutat de transició, horts urbans, lliure mercat) en el marc de l’activisme mediambiental. Can Pipi és un lloc basat en principis de permacultura on els retirs d’ecologia profunda tenen lloc per conscienciar.

Tasques:Les tasques que es faran seran per consolidar recursos i espais a Can Pipirimosca i per donar suport a les activitats a l’hort urbà. Aquestes es duran a terme a Can Pipirimosca i a diferents finques ecològiques. Poden ser tasques a l’hort, de reciclatge de materials o d’habilitació d’espais, incloent-hi també una visita i explicació del projecte. Els treballs previs per les activitats de l’hort, si les mesures ho permeten, seran: construcció d’elements que es facin servir, preparació de l’espai de l’hort, elaboració de cartells, preparar tallers, etc. Si la situació ho permet, es participarà d’una fira. És per això, que durant l’esdeveniment caldrà: muntatge, fer els tallers, donar suport a a les activitats, cuina de la fira, intendència, cuidar, vigilar, explicar, difondre i ajudar al tancament del dia. I, un cop acabin: avaluació, desmuntatge i altres tasques de per recondicionar l’espai.

blankBARCELONA: Fira d’Economia Solidària de Catalunya (19 – 26 d’octubre)

Descripció: La Fira d’Economia Solidària de Catalunya és el moment de l’any en què s’agrupen totes les entitats de l’àmbit en un mateix espai i tenen lloc debats sobre el paper d’una altra economia en l’àmbit de Catalunya. A la vegada, suposa una càrrega extra de feina. Aquest és una oportunitat per un bon intercanvi entre persones interessades en el moviment de les economies alternatives i que puguin donar un cop de mà en el muntatge i sosteniment de la X FESC.

Tasques: Les tasques de les voluntàries consistiran a donar suport a la logística de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Per exemple: la preparació del material, el muntatge de l’espai, la distribució de materials i el desmuntatge de la Fira, entre d’altres.