Busquem una persona per liderar un intercanvi a Irlanda! T’animes?

Busquem una persona per liderar un intercanvi a Irlanda! T’animes?

L'intercanvi s'emmarca dins del projecte YUWG (Young Unemployed Working Group), el qual pretén obrir la tasca de l'SCI als joves que provenen d'entorns amb risc d'exclusió.

L’ SCI – Catalunya forma part del grup de treball internacional anomenat YUWG (Youth and Unemployment Working Group), el qual té com a objectiu principal la promoció d’activitats d’abast internacional per fomentar la inclusió de joves en situacions de desavantatge social. Aprofitant la xarxa internacional de l’ SCI, cada any organitzem un intercanvi juvenil en col•laboració amb un mínim de tres països. Els nostres intercanvis pretenen oferir als i les joves una oportunitat per relacionar-se no només amb persones procedents d’altres països, sinó també d’altres  entorns socials, trencant d’aquesta manera les barreres que habitualment es creen entre joves immersos en realitats socioculturals molt dispars. L’intercanvi d’aquest any serà a Irlanda, del 9 al 19 d’agost, i comptarà amb la participació de joves de 4 països europeus.

Des de l’SCI Catalunya busquem una persona voluntària per participar en la preparació d’aquest intercanvi, treballar en equip amb els líders d’altres països, ajudar en la selecció i formació dels i les participants i acompanyar el grup de joves durant l’intercanvi. Necessitem una persona que tingui experiència en treballar amb joves en risc de exclusió social, amb bon nivell d’angles, experiència en voluntariat internacional, amb ganes d’implicar-se en el projecte i agafar un compromís.

Aquesta persona tindrà l’oportunitat de participar en una formació internacional a Bulgària (del 24 al 29 de maig), per formar-se sobre com liderar un intercanvi juvenil amb joves en risc d’exclusió social (+info). Desprès haurà d’involucrar-se en el procés de preparació de l’intercanvi, treballant conjuntament amb els líders d’altres països per definir el programa i les activitats, i encarregant-se de la preparació dels i les participants locals. Aquesta primera fase del projecte inclou unes trobades amb el grup local i també una trobada presencial d’un cap de setmana a Irlanda durant el mes de juliol, per conèixer els altres líders i acabar de definir el programa d’activitats.

A més, la persona escollida participarà en el mateix intercanvi que tindrà lloc del 9 al 19 d’agost a Irlanda, al poble eco-sostenible de Cloughjordan,
Inici de preparació del projecte: maig 2013
Formació a Bulgària:  24-29 de maig 2013 (revisa la informació sobre el seminari aquí)
Formació i preparació del grup local: juny i juliol
Data del cap de setmana de preparació a Irlanda: a decidir entre els líders (possiblement en el mes de juliol)

Intercanvi juvenil a Irlanda: 9-19 agost 2013
Data límit per presentar candidatura:  dijous 25 de abril
Cost de viatge, allotjament i manutenció per el/la leader (per la formació a Bulgaria, el cap de setmana de preparació a Irlanda i l’intercanvi a Irlanda):  coberts al 100%

Si t’interessa participar en aquest projecte, si et plau omple aquest formulari amb les teves dates i envia’ns el teu CV acompanyat d’una carta de motivació a Roberta: incoming@sci-cat.org fins al dijous 25 de abril.