Cafè activista: activismes per la pau d’ahir i d’avui

Cafè activista: activismes per la pau d’ahir i d’avui

Vine a fer el cafè amb activistes per la pau de totes les generacions. Serà dimecres 5 d’octubre a La Fede (bcn)

Dimecres 5 d’octubre a les 18h vine a LaFede (Bcn) a fer el cafè amb activistes per la pau de totes les generacions! Parlarem d’activismes per la pau d’ahir i d’avui des del punt de vista de diverses lluites com ara la feminista, l’ecologista o l’antimilitarista, i reflexionarem al voltant de com seguir aplicant-los actualment. És la pau un concepte passat de moda? Té sentit fer activisme per la pau avui en dia?

Comptarem amb Joana Bregolat, activista ecofeminista i anticapitalista; Montserrat Cervera, activista feminista i antimilitarista i Gianni Orsini, soci i activista de l’SCI. Marta Palau, presidenta de l’SCI, conduirà la jornada perquè les convidades especials expliquin les seves experiències i la resta de participants pugueu intervenir-hi també aportant les vostres. Aquesta xerrada s’emmarca en la celebració dels 40 anys de l’SCI i quan acabem hi haurà una sorpreseta per totes les assistents.

Vols saber una mica més de cada ponent? Et deixem un petit perfil de cada una:

Joana Bregolat és activista ecofeminista i anticapitalista. Ha estudiat el Grau en Ciències polítiques i de l’Administració a la UPF i el màster ‘Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania a l’iiEDG. Actualment, treballa de tècnica de l’àrea d’Educació per la Transformació a Cooperacció, coordinant entre d’altres les Escoles Populars d’Economia Feminista. A més, ha escrit i col·laborat en diverses publicacions al voltant dels ecofeminismes, el deute i la justícia global. És militant d’Anticapitalistes i participa dels moviments per la Justícia Climàtica a Barcelona.

Montserrat Cervera és activista antimilitarista i feminista. Historiadora de professió, va militar a la Lliga Comunista Revolucionària durant els anys de lluita antifranquista a través dels moviments universitaris i el sindicat d’estudiants. Va ser empresonada a Madrid durant gairebé tres anys arran de la seva detenció durant la preparació d’una manifestació. L’any 1985, va col·laborar amb l’organització de Dones Antimilitaristes (DOAN) en l’organització d’un tren de dones en el marc de la campanya de protesta contra l’exèrcit i contra la construcció d’una acadèmia militar femenina a Tortosa. També ha estat molt vinculada en campanyes pel dret a l’avortament. Actualment, participa en espais com Ca la Dona, Dones x Dones i la Xarxa de Dones per la Salut.

Gianni Orsini va ser objector de consciència a la branca francesa de l’SCI de 1985 a 1987 i membre de la Comissió Est-Oest de l’SCI (CCYMSC i GATE) des de 1986 fins a 1992. A més, va ser coordinador de l’SCI Catalunya (1990-2000), membre del Comitè Executiu Internacional de l’SCI (1992-1998) i president del CCIVS (1998-2004). Actualment, és voluntari i membre de l’SCI Catalunya i amic permanent de l’SCI França.

Marta Palau és mestra i presidenta de l’SCI Catalunya des del 2019 i fa des del 2016 que és a la junta de l’entitat. S’hi va vincular quan va tornar de fer un voluntariat europeu de llarga durada al secretariat de l’SCI International a Antwerp i des d’aleshores que és activista de l’entitat.

 

blank