Mines d’Argent du Fournel (França)

Mines d’Argent du Fournel (França)
Aquest agost he passat tres setmanes en un camp de treball a l'Argentière-la Besseé, als Alps francesos. En aquest camp hem ajudat a “fer més visitable” la mina de plata que hi ha a la població. La nostra feina tenia dos grans blocs, el treball exterior on treiem la vegetació o retiràvem tota la terra i pedres que havia esllavissat durant l'hivern, i fins i tot van desenterrar un tros de mur del segle XIX!! La segona part de la nostra feina consistia en el treball a l'interior de la mina on havíem de retirar els sediments del riu acumulats a les galeries per tal de poder ampliar el terreny visitable. Tot i que la feina era bastant física no tot era treballar. Durant els dies lliures hi havia possibilitats d'anar d'excursió, tant als pobles de la vora com fer autèntiques expedicions a la muntanya, i fins i tot una sortida espeleològica. Ens van portar d'excursió a llocs increïblement macos, amb paisatges sorprenents.

Pel que fa a l'allotjament, nosaltres estàvem en un campament format per tendes grans amb lliteres a l'interior i al costat de les instal·lacions on fan kayak per tant amb accès a dutxa i lavabos. I tot això envoltats de muntanyes precioses.
Com a consells per afrontar aquest camp jo primer de tot diria que s'ha de portar un bon sac de dormir, a la nit hi fa molt de fred! Pel que fa al material que s'utilitza per treballar, a la mina tenen botes d'aigua de gairebé totes les talles i alguns pantalons i jaquetes velles, però jo recomanaria que la roba la portés un mateix ja que no n'hi ha per tothom. El que també vaig trobar imprescindible és portar unes bones sabates o botes de muntanya. Crec que això és tot. Si us agrada la muntanya i voleu descobrir el món de les mines i l'espeleologia en aquest camp us ho passareu bé!