Aquesta càpsula sobre fotografia ètica t’ensenyarà com utilitzar la càmera com a eina de transformació social
Com podem fotografiar des d’una posició de respecte i empatia aquelles situacions que volem reportar? La càpsula sobre fotografia ètica et proporcionarà un seguit de pinzellades per tal que siguis conscient del perquè i el com utilitzar la càmera com a eina de transformació social. Parlem de fotoperiodisme i memòria, crisi del periodisme i capa digital, poverty-porn i fotoperiodisme amb enfoc de drets. Descarrega-la en PDF!
Aquest nou recurs online l’hem realitzat amb la col·laboració de Fotomovimiento i aprofundeix en temes com ara el poder transformador de la fotografia i els seus límits ètics. Com la resta de càpsules, va acompanyada d’un petit vídeo on entrevistem dues fotoperiodistes: la Mireia Comas i la Claudia Frontino. Els vídeos de totes les càpsules els han realitzat la Núria Gebellí i la Marta Pérez i la correcció lingüística ha anat a càrrec de l’Aula d’Idiomes.
Aquesta càpsula forma part d’un conjunt molt més ampli, les Càpsules per la Justícia Global. N’hi ha 7 més i són recursos formatius que t’ajudaran a entendre el món amb relació a les desigualtats globals, els conflictes, les discriminacions i les vulneracions de drets. A les càpsules hi trobareu un document amb anàlisi, recursos i exercicis de treball autònom per fomentar la perspectiva crítica. Cadascuna té un vídeo amb claus d’expertes en cada temàtica que en complementen les idees més importants.