Consulta les càpsules de pau del Youth Act!

Consulta les càpsules de pau del Youth Act!

Aquest juny es va celebrar a Barcelona la II edició del Fòrum Internacional Youth Act!, centrada en la pau i els joves. Què pensen les activistes sobre la pau? Consulta els vídeos de les càpsules!

El II Fòrum Internacional Youth Act! va tenir lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny i va reunir més de 40 activistes locals i internacionals. Va ser una setmana de treball intens, de debats, formacions i actes públics on les activistes d’arreu de la mediterrània i locals van compartir inquietuds i van traçat estratègies conjuntes, així com 16 demandes relacionades amb l’antirracisme, la justícia climàtica i els feminismes. A més, van reflexionar al voltant de la pau i ho vam recollir en aquestes càpsules:

Et consideres una activista per la pau?

Les activistes del Youth Act! Abeer Bshtawi, de Palestina, i Salma Laukili Zakour, catalanoamaziga, donen el seu punt de vista: “totes som activistes per la pau perquè la pau és una cosa que fem cada dia”.

Creus que la pau és un concepte passat de moda?

En el marc del Youth Act! responen Raya Shamali, activista Palestina i Pol de la Torre, activista català: “hem aconseguit la pau? Totes estem d’acord que no”; “perquè una cosa passi de moda, primer ha d’estar-ho”.

Com es construeix la pau?

Les activistes del Yout Act! Athar Shtiwe i Teslem Sidihamudi ens expliquen com ho veuen: “hauríem d’esforçar-nos per canviar la narrativa eurocèntrica i ensenyar les nostres realitats”.