7è cicle de ‘Cinema a la fresca, cinema de lluites’

7è cicle de ‘Cinema a la fresca, cinema de lluites’

Els propers dijous 10 de juny, 1, 8 i 15 de juliol portem quatre propostes de projeccions sobre moviments socials a l’Àgora Juan Andrés Benítez

Altra vegada, donem pas a l’estiu amb quatre pel·lícules combatives dins del cicle ‘Cinema a la fresca, cinema de lluites’. Enguany, encarem la setena edició del cicle, impulsat des dels grups d’activisme local de l’SCI.

La intenció del cicle de cinema és fer visibles algunes lluites i moviments socials dins del nostre territori, però també d’arreu del món. La proposta d’aquest any són quatre documentals relacionats amb la resistència Sahrauí, l’empoderament de les supervivents del conflicte armat a Colòmbia, el turisme agressiu a les balears i les migracions.

Totes les sessions comptaran amb una presentació i un debat posterior amb directores i testimonis. A causa de les mesures sanitàries, tindrem un aforament limitat a 50 persones i demanem que tothom porti la seva mascareta. També comptarem amb gel hidroalcohòlic.

Dies: Dijous 10 de juny, 1, 8 i 15 de juliol
Hora: 21h
Lloc: Àgora Juan Andrés Benítez (c/ Aurora, 13. Barcelona)
No hi ha inscripcions, entrada per ordre d’arribada

PROGRAMA

Dijous 10 de juny
‘Ocupación S.A’, de la Fundació Mundubat
Versió original subtitulada al català
‘Ocupación S.A’ és el retrat d’una traïció. Amb un enfocament minuciós i inèdit, el documental exposa els noms i cognoms dels empresaris i polítics espanyols involucrats en l’explotació econòmica del Sàhara Occidental, l’última colònia d’Àfrica i un dels territoris més violents, militaritzats i censurats del món. Els testimonis recollits en aquest documental també revelen la cadena de silencis i mentides que comença als centres de poder europeus i acaba a les ciutats ocupades pel Marroc on homes i dones sahrauís resisteixen a la despossessió i negació dels seus drets.
Debat posterior amb Youssef Duihi (refugiat sahrauí), David Bondia (president de l’IDHC) i Buha Baba Keihil (activista sahrauí)
Dinamitza Sàhara Dempeus i Midicat
Sessió coorganitzada amb Sàhara Dempeus

Dijous 1 de juliol
‘Tot inclòs’, del col·lectiu editor Tot inclòs
Idioma: català. Subtítols: català.
La intenció del documental ‘Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes’ és trencar el discurs hegemònic sobre el turisme i tractar-ne aspectes relacionats que habitualment no surten als mitjans de comunicació. Per tal de dur a terme aquesta narració entrevistarem a personatges relacionats amb el món del turisme, el món acadèmic, el món de l’ecologisme i persones anònimes que viuen a Mallorca. Inclourem imatges de Mallorca per il·lustrar el conjunt de discursos diversos que apareixeran i mostrar una illa sorprenent que tal vegada no surt als catàlegs turístics.
Debat posterior amb Elena Martín, portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval
Dinamitza Grup pel Suport

Dijous 8 de juliol
‘A Sweet Prison’, de Pau Ballesté Aguirre
Versió original subtitulada al castellà
El documental recull el testimoni de diverses persones que comparteixen l’experiència vital del procés migratori. Parla de la lluita pels drets, contra la precarietat i la complexa persecució política i social un cop s’arriba a Europa. Orígens diversos i anhels comuns conviuen a Terrassa, Mataró, Ripollet i Barcelona.
Debat posterior amb Sindicato de Cuidadoras Sin Papeles i Terrassa Sense Murs
Dinamitza Entre[terres]
Activitat emmarcada en les accions de l’SCI pel Dia Mundial de les persones Refugiades.

Dijous 15 de juliol
‘Berracas’, de Proyecto Berracas (Elena Bulet, Laura Casamitjana, Laura Meneses, Helena Rodríguez i Santi Giraldo)
Idioma: castellà. Rètols i explicacions: català.
‘Berracas’ són dones lluitadores, empoderades, que troben sempre la força necessària per sortir endavant. Aquest projecte explica les històries de dones víctimes-supervivents del conflicte armat colombià al departament de Tolimaque, a través de la narració, busquen superar el dolor, reivindicar una memòria històrica plural i feminista i recuperar el teixit social a la societat colombiana.
Debat posterior amb la periodista Tatiana Rojas, periodista colombiana independent enfocada en temes de Drets Humans, política i migracions amb perspectiva de gènere. Actualment es dedica a narrar la població migrant llatinoamericana a Barcelona.
Dinamitza l’Akelarre