Comença la Primavera Verda de l’SCI!

Comença la Primavera Verda de l’SCI!

Organitzem la Primavera Verda, un cicle d’activitats sobre sostenibilitat i consum responsable a Barcelona aquest abril!

Un cop més, el grup d’activistes de Justícia Climàtica engega la Primavera Verda a l’SCI! Aquest és un cicle d’activitats que vol fomentar una visió crítica sobre el consumisme del nostre dia i plantejar nous reptes i alternatives per viure en un món més sostenible i més just amb el nostre entorn natural i social. Per fer-ho, proposem diverses activitats, tallers i debats per compartir entre totes! T’hi apuntes? Inscriu-te al formulari!

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dies: Dissabtes 10, 17, 24 i diumenge 25 d’abril a Barcelona
Preu: Aportació econòmica voluntària (amb la inscripció us donarem indicacions de com fer-la).
* Totes les activitats presencials poden estar subjectes a canvis segons les restriccions sanitàries i hi ha aforament limitat.
**Us podeu apuntar a activitats separades.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 10 d’abril 

De 10 a 12 h
Taula d’experiències: com aplicar el consum responsable al nostre dia a dia? [EN LÍNIA]
Amb Pere Vidal, de Can Pipirimosca i Victòria La Boira amb relatoria gràfica.

T’has plantejat de quina manera consumeixes? Tens inquietuds sobre aquesta temàtica i t’agradaria compartir opinions amb persones interessades com tu? Vine al debat, amenitzat amb il·lustracions en directe!

De 16 a 18 h 
Xerrada – Taller. Plantes i sostenibilitat [PRESENCIAL]
Amb Zero Waste BCN.
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona).

A totes ens agraden les plantes, oi? Però t’has preguntat de què està fet el substrat que utilitzem? Saps d’on venen les plantes que compres? Has plantat mai la llavor d’un pebrot que t’has menjat? En aquesta sessió parlarem de tot això i veurem maneres més sostenibles de tenir plantes a casa: aprofitar residus per fer-ne utensilis, plantejar-nos els esqueixos i llavors enlloc de comprar, i molt més!

De 18:30 a 20 h
Xerrada – taller. Malbaratament alimentari i fermentats  [PRESENCIAL]
Amb Zero Waste BCN.
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona).

Segurament hagis sentit a dir que un terç del menjar que es produeix al món acaba a les escombraries. Però t’has plantejat en quins punts es llença més menjar i per què? Saps de quina manera pots reduir aquest malbaratament de manera significativa a l’hora de comprar, cuinar…? En aquesta sessió debatrem aquests punts, mirarem les causes i conseqüències i construïrem solucions entre totes mentre preparem fermentats en directe, dels quals cadascú se’n emportarà una mostra a casa.

Dissabte 17

De 10 a 13 h
Taller de dentífrics naturals
[PRESENCIAL, ESGOTAT]
A càrrec d’Ombú – Fitoteràpia i Etnobotànica.
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona).

Les assistents aprendran a fer un dentífric herbal sense fluor, totalment orgànic i biodegradable. Es parlarà sobre els tòxics que hi ha als dentífrics convencionals, les propietats necessàries per fer un bon dentífric i els ingredients naturals que podem utilitzar per fer un dentífric personal, segons les nostres necessitats dentals.

De 16 a 20 h
Rehabitar la nostra ciclicitat [ONLINE]
A càrrec d’Orgull Premenstrual. NO MIXTE.

Saps identificar un cicle menstrual sa? Tens nocions sobre com funciona la teva bioquímica? Coneixes la duració d’un fol·licle? et preocupa la teva salut hormonal? Identifiques la teva experiència corporal més enllà d’arquetips? Et preocupa o inquieta la gestació d’emocions al llarg del cicle? Tens eines per començar a habitar-te en cíclic i generar un procés d’autoconeixement molt diferent del que t’han explicat fins ara?

Aquesta formació sobre el cicle menstrual parteix des d’un enfocament biopsicosocial. És un viatge d’autoconeixement i autocura de no retorn, on posar el teu cos (i tota la seva dimensió política, emocional i fisiològica) al centre.

Si vols aprendre a furgar-te d’hormones a budells, aquest és el teu espai. T’acompanyo en aquest camí per rehabitar-te cíclica.

Dissabte 24

De 10 a 13 h
Taller de fabricació de mobles amb palets i plantada d’hortalisses de primavera [PRESENCIAL]
A càrrec del projecte Desenruna.
Lloc: Vallcarca, BCN.

Amb fusta de palets, fabricarem taules i cadires que serveixin de mobiliari urbà per a revitalitzar espais abandonats del barri. Paral·lelament, plantarem hortalisses en els horts comunitaris del projecte i veurem com funciona el sistema de cultiu utilitzat, amb rec gota a gota i cobertura de palla.

14 h
Dinar vegà [PRESENCIAL]

Us convidem a un dinar vegà a càrrec del projecte Desenruna!
Lloc: Vallcarca, BCN.

De 17 a 19 h
Taller d’Expressió corporal ‘Primavera en moviment’ [PRESENCIAL]
A càrrec de Rius de moviment.
Lloc: La Vaqueria de l’SCI (C/ Del Carme, 95 Baixos 2a 08001 Barcelona).

El taller “Primavera en moviment” va adreçat a tota persona que vulgui connectar amb el seu cos des del moviment lliure, la presència, el joc i el plaer. Serà un espai de trobada amb altres persones per celebrar l’inici de la primavera des del cos, la música i el moviment. Us animeu?

Rius de moviment som una associació socioeducativa facilitadora d’espais comunitaris d’exploració artística, centrada en l’experiència del cos en moviment i el seu potencial creatiu.

Diumenge 25

D’11:30 a 17h
Excursió de reconeixement de plantes medicinals i comestibles al bosc de Can Busquets (La Floresta) [ESGOTADA]
A càrrec d’Ombú – Fitoteràpia i Etnobotànica.

Farem una excursió d’unes cinc hores, es convidarà que la gent porti alguna cosa per menjar i compartir totes juntes. Finalment, la jornada culminarà amb un petit concert del duo Quinto Sol. La seva música folklòrica d’arrel sudamericana llança missatges protesta que ens fan prendre consciència sobre les arrels que compartim amb la terra i que hem de recuperar.

Per poder assistir a les activitats cal inscripció prèvia. Omple el formulari!

Tots els detalls i materials necessaris per a cada activitat els enviarem per correu a les persones inscrites.

Si tens qualsevol dubte, contacta’ns a participacio@scicat.org o truca’ns al 934 417 079.