Ja han començat les inscripcions als camps de treball internacional del SCI i SCI-Catalunya!
Per una banda, el SCI-Catalunya coordina l’enviament de voluntàries i voluntaris als diferents camps de treball que les diferents branques del SCI organitzen a tots els continents i, per l’altre, ofereix 16 camps propis, repartits per Catalunya, Terol i La Rioja.
Consulta el cercador de camps per saber quin t’interessa!
La sessió informativa de presentació dels camps serà el proper dimarts 31 de març, a les 19h al local del SCI-Cat, als baixos del carrer del Carme, 95.
Per seguir llegint, ‘clica’ al titular de la notícia.
Els camps internacionals de treball voluntari són un servei voluntari
de cooperació, on un grup de persones de diferents condicions, cultures
i creences participen de forma conjunta i voluntària en la realització
d’un projecte.
Són una resposta concreta a una situació d’injustícia o a una necessitat de solidaritat, i suposen una oportunitat de trobada i d’intercanvi entre homes i dones de diferents països, creences i cultures. Són una manera de contactar amb la població local i entendre millor la seva societat. Mitjançant el treball en grup i la vida en comunitat, s’enforteixen les relacions entre les persones.
L’objectiu és col·laborar en la realització d’un projecte social, desenvolupat amb l’acció voluntària d’un grup de persones de diferents països. Quan s’hi participa, s’ha de tenir ben clar que es durà a terme un servei voluntari de cooperació.
Participar en un camp de treball és només una eina per conèixer una altra realitat i no una finalitat en si mateixa.
Tot plegat comença en un seminari de formació, continua amb la participació al camp de treball o projecte de llarga durada (LTV o EVS), i acaba en un trobada d’avaluació. Totes les fases són d’igual importància, ja que garanteixen que els camps funcionin millor, tant pels qui van com pels qui els reben.
Algunes característiques generals dels camps:
• Hi ha camps internacionals durant tot l’any.
• Les temàtiques dels camps són diverses: antifeixistes, antiracistes o de minories ètniques; solidaritat amb el tercer món; desarmament i educació per la pau; animació de persones amb disminucions físiques o psíquiques; animació d’infants, adolescents o gent gran; agrícoles o ecologistes; sexualitat i gènere; exclusió social (pobresa…); art i cultura; comunitats espirituals o ideològiques, etc.
• Duren entre 10 dies i 4 setmanes.
• No hi ha límit d’edat màxima per participar, la mínima és de 18 per a països enriquits (Europa, Amèrica del Nord i Japó) i 21 per països del sud.
• Els grups varien entre 7 i 25 persones, de tantes nacionalitats diferents com sigui possible.
• No s’envien grups d’una mateixa nacionalitat.
• L’organització d’acollida cobreix allotjament, manutenció i una assegurança en cas d’accidents.
• Es treballen unes 35 hores setmanals aproximadament.
• També s’organitzen xerrades i activitats sobre temes d’interès relacionats.
• Oberts a la participació a persones amb disminucions.
• Oberts a la participació amb voluntaris amb família.