[Actualització]: En motiu de les mesures de contenció del Covid-19, aturem l’activitat de l’SCI Catalunya de cara al públic

[Actualització]: En motiu de les mesures de contenció del Covid-19, aturem l’activitat de l’SCI Catalunya de cara al públic

Des de l’SCI Catalunya i sent conscients de la situació d’excepcionalitat que estem vivint en els darrers dies, apel·lem a la responsabilitat col·lectiva i cancel·lem l’activitat de cara al públic fins a nou avís (atenent les mesures proposades). És per això que totes les xerrades informatives i altres activitats seran postposades.

La nostra oficina del carrer del Carme 95 romandrà tancada, les treballadores farem teletreball, i totes les reunions i trobades es faran online en la mesura del possible. En cas de qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a través del telèfon (934417079) i correu electrònic.

Inscripcions als camps de treball a partir del maig
Com a moviment internacional (SCI) que basa una de les seves eines de transformació social en el voluntariat internacional, veiem afectada una part substancial de la nostra tasca. La dimensió global d’aquesta pandèmia i la seva afectació i contagi massius ens obliga a corresponsabilitzar-nos i a posar totes les eines per fer-hi front, donant-nos suport i cuidant-nos. És per això que des de la xarxa de voluntariat internacional de l’SCI hem decidit aturar temporalment l’emplaçament als camps de treball de l’estiu per tal de mantenir la coherència amb el moment excepcional que vivim. Creiem que és una pràctica responsable no promoure activitats que comportin viatges i intercanvis internacionals fins que puguem preveure quin desenvolupament tindrà el virus i les seves conseqüències en els propers mesos. D’aquesta manera, el sistema d’emplaçament romandrà aturat fins el 8 de maig, i estem treballant col·lectivament per oferir propostes que responguin a les necessitats del moment.

Tot i així, les branques del Service Civil International, inclosa l’SCI Catalunya, continuarem treballant aquests dies perquè els camps de treball siguin possibles quan les condicions ho permetin, i estarem a la disposició resoldre dubtes, aconsellar en el que necessiteu i per ajudar-vos a planificar el vostre voluntariat. La base de dades dels camps continuarà activa per consultar els camps de l’estiu, així que si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

En aquests moments, cal posar les cures al centre, una vegada més, i fer una crida a la calma, però també a la responsabilitat col·lectiva per tal de reduir la capacitat de propagació del virus, així com del sentiment de pànic i alarma. Des d’aquí també enviem tot el suport a les persones que es troben confinades i afectades per la malaltia, a les que han perdut éssers estimats, als milers de treballadors i treballadores de la sanitat pública i dels serveis d’emergències que estan posant el cos en aquests moments difícils, a les treballadores dels establiments d’alimentació i farmàcies, i a aquelles que no poden fer teletreball perquè justament fan tasques de cures, sovint invisibilitzades.

Per acabar, volem fer referència al flux d’informació que corre aquests dies per la xarxa. Pels mitjans oficials ens arriben altes dosis de patriotisme i discurs bèl·lic, i encara que alguns diuen que aquests dies ens serviran per practicar l’empatia, no deixem de mirar-nos el nostre melic eurocèntric. Cal que, entre totes, seguim destriant i desxifrant tota aquesta informació amb perspectiva. Per fer-ho, no deixeu de consultar els mitjans de comunicació alternatius de capçalera i de debatre (encara que online) amb aquells grups de persones que us qüestionen i us afilen la visió pròpia.

Servei Civil Internacional de Catalunya

*Alguns articles que ens poden ajudar a ampliar la perspectiva i ser crítiques:

Las lecciones que puede dar el coronavirus a la especie humana
https://www.elsaltodiario.com/coronavirus/luis-gonzalez-reyes-lecciones-coronavirus-especie-humana

Coronavirus i guerra de classes
https://directa.cat/coronavirus-i-guerra-de-classes/