Comunicat en rebuig a la declaració de Donald Trump sobre Jerusalem

Comunicat en rebuig a la declaració de Donald Trump sobre Jerusalem
Compartim el manifest elaborat per la Comunitat Palestina de Catalunya en rebuig a la declaració de Donald Trump sobre el reconeixement de Jerusalem com a capital d'Israel i convoquem a la manifestació d'aquesta tarda a les 19h a Pl. Sant Jaume
Des de la Comunitat de Palestina de Catalunya condemnem i rebutgem la decisió de Donald Trump del passat dia 6 de desembre de reconèixer unilateralment Jerusalem com a capital d'Israel i traslladar allà l'ambaixada dels EUA.

Per totes és sabut que els Estats Units mai ha sigut un actor neutral davant l'ocupació de Palestina i aquesta declaració representa un brutal intent de legitimar un estat colonialista i d'apartheid així com de transgredir i violar directament el Dret Internacional i diverses resolucions de les Nacions Unides.

La declaració de Trump, que tampoc modifica l'actual situació d'ocupació de la ciutat palestina, és una provocació i vulnera els interessos legítims del poble palestí i de totes les comunitats àrabs i musulmanes. Rebutgem la islamofòbia i racisme del president nord-americà que pretén seguir endavant amb la neteja ètnica de l'anomenat Estat d'Israel.

Aquestes declaracions es produeixen en el mateix any en què es compleixen 100 anys de la declaració Balfour i avui dia, el nostre poble segueix patint la confiscació de terres, la destrucció de cases, la privació d'aigua, l'expansió de colònies il·legals i l'empresonament de milers de persones. Palestina fa 69 anys que viviu sota ocupació militar baix la complicitat de la comunitat internacional.

La Comunitat Palestina de Catalunya anima a totes les catalanes i catalans a seguir la crida de la societat civil palestina que demana Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel fins que aquest assumeixi les seves obligacions d’acord amb el dret internacional per:
 

  • Finalitzar la seva ocupació i colonització de totes les terres àrabs ocupades al juny de 1967 i destruir el Mur;
  • Reconèixer els drets fonamentals de la ciutadania àrab-palestina d’Israel per a una total igualtat; i
  • Respectar, protegir i promoure el dret dels refugiats palestins de tornar a les seves cases i propietats tal i com estableix la resolució 194 de les Nacions Unides.

Demanem tant al Govern de Catalunya com a tots els partits polítics i als països de la Unió Europea que prenguin mesures series davant la gravetat de la situació i que rebutgin la decisió del president Trump. Així mateix, exigim que les ambaixades i consolats d'Israel i EUA de la ciutat de Barcelona siguin expulsades.

Les palestines i palestins en la diàspora sortim al carrer per cridar que Palestina és una, des del riu Jordà fins al mar Mediterrani!

Visca Palestina Lliure!