Conclusions sobre l’Assemblea del Comitè Internacional de l’SCI

Conclusions sobre l’Assemblea del Comitè Internacional de l’SCI

Aquest any SCI India ha estat l’amfitriona de la trobada

Les membres de la junta de l’SCI Catalunya, Pilar Díaz i Clara Giberga, han estat a Bangalore del 4 al 9 de desembre per la International Committee Meeting (ICM), la reunió més important on es prenen les decisions de la xarxa SCI per al proper any

Com cada any, aquest desembre ens hem trobat amb totes les branques de l’SCI Internacional per fer la assamblea anual, l’International Committee Meeting (ICM), espai de presa de decisions polítiques del nostre moviment global. És un espai per reflexionar, des de la nostra diversitat, sobre d’on venim i on volem anar juntes. Revisem la feina feta per la junta i l’oficina internacional així­ com la feta pels grups de treball regionals (Àfrica, Àsia, Mediterrània) i temàtics (gènere, inclusió social), aprovem noves branques i nous partners al moviments, definim estratègies de futur, pla d’acció, parlem de números i escollim la junta que liderarà  el moviment. L’any passat el vam acollir amb molta il·lusió a Catalunya, enguany ens ha acollit l’SCI India.

Les decisions més destacables sobre l’SCI Catalunya preses en aquest ICM són:
Gender Blenders, el grup de treball feminista internacional que fa anys que s’havia començat a organitzar, s’ha aprovat com a grup de treball formal de l’SCI Internacional. Això va acompanyat de lí­nies d’acció a l’oficina internacional amb la intenció d’incorporar la perspectiva de gènere al nostre moviment global, una tasca que tenim una mica pendent i que des de SCI Catalunya hem estat treballant molt per incorporar. Allà  ens hi representa la Bàrbara Casas, membre de la junta, com a part del grup motor.

El nostre grup local Midi-cat ha rebut el Pierre Ceresole Award de Human Rights per l’acollida de les activistes de Palestina i el Sàhara Occidental durant l’#ActivistsInResidence d’aquest estiu en què vam llançar la campanya #YoungDefenders.

L’International Executive Committe, la junta internacional, comptarà  els propers dos anys amb la Clara Giberga, membre de la junta i actual presidenta de l’SCI Catalunya. Fa anys que des de SCI Internacional ens encoratgen per enviar la candidatura d’alguna persona de la nostra branca i enguany hem trobat que era el moment per fer-ho.

Darrerament, les nostres assamblees internacionals estan tenyides de visió futura amb perspectiva històrica, ja que ens apropem al nostre centenari al 2020. Amb això, enguany hem reflexionat conjuntament sobre l’impacte del nostre moviment, a través d’un taller facilitat per dos membres de la borsa de formadores internacional; i sobre la nostra estratègia, a través de l’aprovacio del pla estratègic transitori per a 2019 i del debat sobre el futur pla estratègic 2020-2023. També hem parlat de com la nostra identitat visual representa allà què som i fem i hem acordat com volem que sigui el nostre futur logo.