Coneixem els silencis mediàtics del 2016!

Coneixem els silencis mediàtics del 2016!

El proper 15 de novembre tindrà lloc la presentació de l'Anuari dels Silencis Mediàtics 2016 a càrrec del Grup de periodistes Ramon Barnils. Vine a conèixer les notícies silenciades pels mitjans de comunicació!

L’Anuari dels Silencis Mediàtics Mèdia.cat és un projecte de periodisme d’investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. Presenta un recull de reportatges en profunditat sobre temàtiques que durant l’any anterior no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu de l’Anuari és aconseguir situar aquests temes en l’agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.

Des de l'SCI hem volgut donar visibilitat a la iniciativa i organitzem la presentació de l'Anuari dels Silencis Mediàtics del 2016! 

Serà el proper Dimarts 15 de novembre a les 19h a La Vaqueria de l'SCI!
Comptarem amb la participació de l'Elisenda Rovira, periodista i coordinadora de l'Anuari i de Jordi Pasqual, autor d'un dels reportatges de l'anuari, 'Retrat crític d'El Corte Inglés'.

La primera edició de l’Anuari Mèdia.cat es va publicar el 2011 i recollia els silencis mediàtics de 2010. El projecte pren com a model la iniciativa periodística nord-americana Project Censored, de la Universitat de Sonoma (San Francisco), que des de fa gairebé quaranta anys s’encarrega de fer un seguiment dels mitjans de comunicació dels EUA per detectar-ne els silencis i les omissions més importants.

Aquí podeu trobar informació sobre el projecte i els reportatges publicats!