Congrés Internacional del Voluntariat

Congrés Internacional del Voluntariat

L’SCI-Catalunya participa des de l’1 al 7 de desembre del 2010 al Congrés Internacional del Voluntariat, amb 7 xarxes internacionals de voluntariat, 80 organitzacions d’arreu del món, i entorn de 30 organitzacions catalanes, a més d’institucions vinculades de l’àmbit local i internacional. Els dies 2, 3 i 4 es treballarà sobre l’intercanvi de bones pràctiques, networking, definició de reptes, visions i estratègies globals.

+

Entre l’1 i el 7 de desembre de 2010 se celebrarà a Catalunya el Congrés Internacional del Voluntariat, coordinat a Catalunya per la Cocat, i sota l’auspici internacional de la xarxa global CCIVS (Coordination Committee of International Voluntary Service), vinculada a la Unesco.
El Congrés reunirà els representants de les principals xarxes internacionals de voluntariat (CCIVS, Alliance, SCI, ICYE, NVDA, EAWA…), representants d’organitzacions de voluntariat d’arreu del món (més de 80) i representants del teixit associatiu català (de l’àmbit del voluntariat, i d’altres àmbits relacionats; fins 30 entitats catalanes), per a generar un diàleg que aporti aprenentatge, nous contactes i noves línies de treball comunes en l’àmbit del voluntariat internacional.
L’organització s’ha marcat com a missió per a aquest Congrés crear un escenari per al màxim intercanvi i que sigui un punt de trobada real entre el teixit associatiu català i el teixit associatiu internacional.
Durant els 3 dies centrals del Congrés (2-4 desembre), es treballarà sobre 3 eixos principals: bones pràctiques existents i definició de reptes; visió comuna global; estratègies globals i planificació futura.
El Congrés tindrà com a acte institucional central la Conferència Internacional per a un Voluntariat Sostenible, que se celebrarà el 3 de desembre, en què es commemorarà anticipadament el Dia Internacional del Voluntariat, i que donarà el tret de sortida per a a l’Any Europeu del Voluntariat i l’Any Internacional del Voluntariat+10. La Conferència incorporarà també representants d’institucions rellevants en l’àmbit del voluntariat i el desenvolupament: en l’àmbit internacional, Unesco, UNV (Voluntaris de Nacions Unides), Consell d’Europa, EACEA de la Comissió Europea; a nivell local, Secretaria d’Acció Ciutadana (Dept.Governació), Secretaria de Joventut (Acció Social i Ciutadania), DGPIOC (Vice-Presidència), l’Ajuntament de Barcelona, etc.

A més dels actes centrals del Congrés, el programa inclou una sèrie de seminaris i activitats que en complementen i enriqueixen la línia principal: des d’un seminari internacional sobre voluntariat amb persones refugiades i migrants; fins a unes jornades de sensibilització (Jornades Nord-Catalunya-Sud) que faran d’altaveu a alguns dels models de transformació social presents al Congrés, i on es treballarà per a donar un major impacte també a la població local. I finalment, la celebració de l’Assemblea General de la xarxa global de voluntariat CCIVS.
Podeu seguir l’evolució de la preparació del congrés, el seu desenvolupament, materials i resultats al blog: congresvoluntariat2010.wordpress.com