Arxius: Timeline Stories

Timeline Stories

Cap als 100 anys

Amb un moviment format per 42 branques i més de 80 organitzacions sòcies, l’SCI afronta la celebració del seu centenari al 2020. Cent anys que representen milers de petites històries de transformació i construcció de pau.

Timeline Stories

Es multiplica la participació als camps

Durant aquella temporada 341 voluntàries de Catalunya, País Valencià i Illes Balears van participar a camps de treball d’arreu del món. A nivell internacional també es detectava un increment de la participació.

Timeline Stories

Els anys 90 a l’SCI

La caiguda del mur de Berlín i els canvis territorials a l’Europa Oriental condueixen a  la creació de noves branques de l’SCI al centre i l’est d’Europa. Fruit de la globalització es fan visible problemàtiques com el canvi climàtic, la violència i els desplaçaments, entre d’altres.

Timeline Stories

Primer camp de treball a Catalunya

És l’estiu del 1982 que s’organitza el primer camp de treball de l’SCI a Catalunya a la casa de colònìes “la Selva”, a la Serra de Busa. Durant aquell any s’envien les primeres desenes de voluntàries a camps arreu del món.

Timeline Stories

Guerra Freda

Durant la Guerra Freda l’SCI afronta un altre repte: el diàleg entre l’Europa Oriental i l’Occidental després de la seva divisió. A partir de 1958 i fins als anys 90 s’organitzen els “camps Est-Oest” als dos costats del “teló d’acer”, on voluntàries orientals i occidentals treballen conjuntament.

Timeline Stories

El moviment creix

Es dediquen esforços en desenvolupar projectes a països de l’Àsia i l’Àfrica, on comencen a néixer noves branques. Es tracta d’una època dedicada sobretot al suport a  refugiades de conflictes armats com el de l’ocupació xinesa al Tibet, o la guerra algeriana. Augmenten els camps de treball arreu del món.

Timeline Stories

Maternitat d’Elna

Elisabeth Eidenbenz, voluntària suïssa de l’SCI, funda prop de Perpinyà la Maternitat d’Elna. Es tractà d’un refugi que va acollir centenars de dones i infants que fugien de la guerra civil espanyola, i més tard, també de la II Guerra Mundial. Hi van arribar a néixer fins a 597 criatures.

Timeline Stories

Guerra civil espanyola

L’SCI intervé per primera vegada de forma directa en una zona de conflicte armat distribuint aliments, roba i medicines a la població afectada pels bombardejos. Quan les tropes franquistes entren al Principat, l’acció humanitària continua en territori francès, donant suport als exiliats republicans perquè puguin fugir de l’Estat Espanyol i entrar a França.

Timeline Stories

D’Europa a l’Àsia

Gandhi coneix a Pierre Cérésole (fundador del SCI) i tres anys després, s’organitza el primer camp de voluntariat a l’Índia. Es fomenta una col·laboració real i horitzontal que vol superar el colonialisme vigent.