Cooperem en la diversitat

Cooperem en la diversitat
Ja fa 5 anys que el districte de Ciutat Vella organitza les jornades “Cooperem en la diversitat”, un espai de reflexió, debat i apropament a la realitat quotidiana de les persones amb diversitat funcional.

La finalitat del projecte és reflexionar sobre les situacions que es troben les persones amb diversitat funcional i buscar un apropament a les situacions quotidianes que viuen. Al llarg d'aquests anys s'ha convertit en un espai per a la reflexió i sensibilització des de l'enfocament del “dret als drets”, entrant en diàleg sobre les dificultats, oportunitats i capacitats que han descobert a partir de la seva (dis)capacitat.

Per l'edició del 2017 s'han plantejat diverses activitats entorn el lleure inclusiu, tallers, exposicions i debats on s'intenta establir ponts i trencar barreres. Dins d'aquestes activitats, l'SCI Catalunya va participar a l'Espai de Diàleg, celebrat dimarts 23 de novembre de 2017 de 12 a 14 h al Casal de Joves Palau Alòs.

En aquest espai van participar-hi joves i educadors d'entitats de Ciutat Vella exposant les seves experiències d'èxit en la inclusió i després es va obrir el debat en una taula rodona on totes les assistents van poder compartir impressions i aprenentatges. Van participar-hi Franja Raval i l'Agrupament Escolta Ermessenda amb experiències de participació molt positives d'infants i joves.

Per part de l'SCI Catalunya, vam comptar amb el Carles Sanjuán, un noi de 19 anys que va compartir les seves experiències en 2 camps de voluntariat a Catalunya, a Valls i a Santa Coloma de Queralt. El Carles ens va explicar com havia estat difícil l'adaptació en el primer camp, sobretot pel que fa a l'alimentació, i que en el segon es va trobar més còmode en el grup intercultural i li va agradar conèixer la gent del poble. Amb aquestes experiències, el Carles ha pogut millorar la seva autonomia, participar activament en projectes comunitaris i conèixer altres voluntaris d'arreu del món.

Li donem les gràcies al Carles per la seva motivació i iniciativa i esperem que segueixi sent part de la família SCI.

blank