Coordina un camp de treball aquest estiu!

Coordina un camp de treball aquest estiu!

Has fet un camp de treball amb l’SCI? Aquest any tens l’oportunitat de coordinar-ne un al territori!

Si tens experiència participant de camps de treball i tens ganes de viure una nova experiència intercultural, pots fer de coordinadora d’un camp de treball.

Pots participar d’algun dels camps que organitzem al territori (Catalunya, País Valencià o Illes Balears) assumint la figura de coordinador/a d’un grup de voluntaris i voluntàries. Només cal que tinguis experiència en camps de treball o grups interculturals, bon nivell d’anglès i ganes de participar-hi!

Les tasques de la persona coordinadora són:
 Fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora.
– Gestionar el temps, l’espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l’autogestió del grup i el bon funcionament del camp.
– La persona coordinadora és voluntària, i per tant, s’espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

Si hi estàs interessat/ada, envia un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible! A continuació pots veure els camps pels quals necessitem persones coordinadores:

blankTINENÇA DE BENIFASSÀ: Let’s Build an Iberian House (1-10 d’abril) [Ja tenim coordis]

Descripció: Per què va néixer ART (Associació per a la Recuperació de la Tenure)? Estem en un moment de grans canvis en el nostre entorn. Volem que la gent del territori sigui protagonista d’aquests canvis i treballarem perquè el seu creixement es dugui a terme des d’un punt de vista sostenible, per obtenir més recursos i que el creixement repercuteixi en les persones que encara habiten el territori i que, per tant, el mantenen viu. Organitzem aquest camp de treball perquè creiem que la vida comunitària i el contacte amb la població local són aspectes clau del voluntariat internacional per reduir distàncies, compartir experiències i entendre diferents estils de vida, hàbits i maneres de veure el món.
Tasques: Les tasques seran majoritàriament manuals i consistiran en la construcció d’una rèplica d’una casa ibera amb argila, utilitzant tècniques d’arqueologia experimental. Comptem amb la col·laboració de tècniques de construcció biodinàmica i dues més d’arqueologia experimental.

L’AMETLLA DEL VALLÈS: Reconstuct democratic spaces with Fundació Roser de Maig (1-9 d’abril) [Ja tenim coordis]blank

Descripció: La Fundació Roser de Maig és una Entitat sense ànim de lucre d’acció social, educativa i d’oci. La promoció d’espais per a activitats socioeducatives i musicals és clau per a la nostra raó de ser. Donem suport a projectes amb altres entitats de la ciutat. Tenim altres projectes al territori català i a nivell internacional. Des de l’any 1994 la Fundació organitza activitats per a la ciutadania de Cerdanyola com ara a l’estiu, el Nadal, colònies educatives, excursions, etc. La nostra existència és una manera de donar suport a la comunitat independentment de la seva nacionalitat o situació.
Tasques: Les tasques que es proposen són les de reconstrucció dels espais exteriors. Aquest són molt extensos i alguns estan en desús degut a les males condicions en les que es troben. Generalment s’utilitzaran eines de reconstrucció d’espais exteriors, que la Fundació brindarà a totes les persones voluntàries.

blankLLINARS DEL VALLÈS: Experience community life in the Chestnut Tree School (17 de juny – 1 de juliol) [Ja tenim coordis]

Descripció: L’escola Chestnut Tree (thechestnuttree.org) segueix un currículum internacional fusionat per ells i basat en l’educació ambiental a l’aire lliure i els conceptes d’escola forestal. Equilibren les habilitats creatives (teatre, ioga, cuina, ecologia forestal, intel·ligència emocional, jardineria, arts, música) amb assignatures convencionals, i creuen en un entorn amorós i positiu per a l’aprenentatge. La majoria de les classes es fan a l’aire lliure amb un professor per cada 7 alumnes.
Tasques: Buidar un magatzem i fer que l’espai sigui útil per a l’escola (per tenir un espai per ensenyar o quedar-se durant els dies de pluja). Dins d’aquest magatzem hi ha uns mobles que es poden reciclar i col·locar a l’espai exterior perquè els puguin utilitzar els infants per jugar. Una tasca seria pensar com adaptar-los. La segona activitat principal és netejar l’espai i preparar tot el necessari per començar el curs: preparar les aules i netejar l’entorn.

blankVALLS: Increïble sostenible a Can Pipirimosca (23 de juliol- 6 d’agost) [Falta 1 coordi]

Descripció: Can Pipirimosca és una granja ecològica on viure d’una manera més senzilla i sostenible forma part de l’activisme per la cura del medi ambient. El projecte se centra, avui en dia, en donar suport a activitats en pobles (ciutat de transició, horts urbans, lliure mercat) en el marc de l’activisme mediambiental. Can Pipi és un lloc basat en principis de permacultura on tenen lloc retirs d’ecologia profunda.
Tasques: Les tasques que es faran seran per consolidar recursos i espais a Can Pipirimosca i per donar suport a les activitats a l’hort urbà. Aquestes es duran a terme a Can Pipirimosca i a diferents finques ecològiques. Poden ser tasques a l’hort, de reciclatge de materials o d’habilitació d’espais, incloent-hi també una visita i explicació del projecte. Els treballs previs per les activitats de l’hort, si les mesures ho permeten, seran: construcció d’elements que es facin servir, preparació de l’espai de l’hort, elaboració de cartells, preparar tallers, etc. Si la situació ho permet, es participarà d’una fira. És per això, que durant l’esdeveniment caldrà: muntatge, fer els tallers, donar suport a a les activitats, cuina de la fira, intendència, cuidar, vigilar, explicar, difondre i ajudar al tancament del dia. I, un cop acabin: avaluació, desmuntatge i altres tasques de per recondicionar l’espai.

blankLA JONQUERA: Reconstruction of the historical heritage in the Requesens’ Castle (25 de juliol – 8 d’agost) [Falta 1 coordi]

Descripció: El col·lectiu que ho organitza són els Amics del Castell de Requesens, col·lectiu que neix amb l’única voluntat de preservar i restituir el llegat històric, patrimonial i territorial del Castell a la zona. Els pilars en els qual es sustenta el projecte són 3: territori, patrimoni i història. El Castell de Requesens està ubicat en el bell mig del Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Aquest Paratge té un valor pel que fa a la biodiversitat, fauna i flora del territori incalculable. Alhora, l’origen del Castell es remunta a èpoques medievals i amb diferents patrimoni provinent de diferents etapes de reconstrucció i restauració: l’última de més impacte durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), quan fou refugi d’un i altre bàndol com demostra la història que ha quedat gravada a les parets del Castell. Volem portar a terme aquest camp de voluntariat per recolzar les tasques de rehabilitació del Castell de Requesens i acompanyar la memòria històrica de la zona.
Tasques: recolzament a les visites guiades dels visitants del Castell; enregistrament d’audioguies amb els diferents idiomes a partir del text en anglès; Recolzament a la ramaderia de 100 cabres (moviment de filats, construcció de tancats); Soterrament de canalitzacions d’aigua que abasteixen el Castell; Manteniment de l’hort.

blankTARRAGONA: The iMAGInada – Festival for freedom of expression (7 – 18 d’agost) [Falta 1 coordi]

Description: The iMAGInada is a self-sustaining festival promoted by a cultural association formed by young people with a concern: to offer an alternative to the current economic, social and cultural model through the creation of spaces for exchange, empowerment, participation, dynamic and self-sustainability in the framework of the annual festivities of the city. For four days, the iMAGInada is a community initiative that offers cultural and artistic programming. More information, images and videos: www.laimaginada.cat

Type of Work: Volunteers will help in tasks related to preparations and logistics for the festival: assembling and dismantling of the spaces and infrastructure, setting of space, activities for the children, preparing the social activities (such as forums, world dinners, etc), supporting the kitchen and the bar of the festival and other tasks helping the organization.

blankVALL DE SIARB: Recovery of old roads and dry stone building elements and discovery of an unusual valley in the Pyrenees (25 de setembre – 5 d’octubre) [Falta 1 coordi]

Descripció: El refugi de la Vall de Siarb albergarà aquest any un campament sobre conservació territorial. El grup de participants col·laborarà en la neteja i rehabilitació dels antics camins rurals de la vall, col·laborant així amb el projecte del Museu de la Carretera que s’està generant des de l’entitat. Els participants podran gaudir d’un entorn natural únic en aquesta vall de l’Alt Pirineu.
Tasques: Hi haurà tot tipus de tasques de recuperació i millora de camins antics: neteja de camins, reconstrucció de murs de pedra seca, col·locació de pedres i millora de la senyalització de senders amb pintura. Passarem totes les hores de treball (4 hores/dia) a la natura, envoltats de boscos, camps, etc. La feina és molt manual i física.

Si hi estàs interessat/ada, envia un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible!