Crida a la mobilització ciutadana en suport a la flotilla de Dones Rumb a Gaza

Crida a la mobilització ciutadana en suport a la flotilla de Dones Rumb a Gaza

La Coalició Prou Complicitat amb Israel convoca a la ciutadania a mobilitzar-se avui a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar suport i protecció a les dones que formen part de la tripulació. Ens veiem als carrers!

blank

Comunicat de la Coalició Prou Complicitat amb Israel:

Tornem a trobar-nos al carrer perquè a les 15:58 d’avui 5 d’octubre 2016, hem perdut el contacte amb el vaixell Zaytouna-Oliva integrant de la Flotilla “Dones Rumb a Gaza”. Pressuntament, i segons mitjans intrnacionals, el govern d’Israel ha assaltat el vaixell quan estava en aigües internacionals (Lat + 31,906033 Lon + 33.757630). Aquest assalt a una flotilla pacífica per part d’Israel s’ha fet en aigües internacionals amb la total impunitat, complicitat i silenci dels governs que donen suport a l’il·legal bloqueig de la franja de Gaza.

El 28 de juny de l'any passat ja vam ser en aquesta mateixa plaça per respondre a l'abordatge israelià a la Flotilla de la Llibertat que es dirigia a la franja de Gaza amb l'objectiu de trencar el setge que Israel hi aplica il·legalment des de l'any 2006. Mostràrem el nostre rebuig i demanàrem activament a l'Ajuntament de Barcelona i els grups parlamentaris de la Generalitat de Catalunya que adoptessin el BDS (Boicot Desinversions i Sancions) contra Israel, i per tant, que trenquessin tot tipus de relacions amb aquest estat. I avui, més d'un any després, seguim protestant contra la impunitat d'Israel en totes les seves actuacions i per la manca de resposta per part de la comunitat internacional i el manteniment dels privilegis d'un Estat que viola sistemàticament el dret
Internacional.

Les polítiques il•legals d'ocupació, colonització i apartheid dutes a terme per Israel a Palestina des de la Nakba (1948) són possibles en gran part gràcies a les relacions que la comunitat internacional manté amb l’Estat sionista. La inacceptable doble moral dels nostres governants i la seva complicitat amb les polítiques il•legals d'Israel ha facilitat la violació sistemàtica dels drets del poble palestí.

Ens indigna que Israel violi els Drets Humans de la població palestina i el Dret Internacional amb total impunitat; que s’enriqueixi a costa de l’ocupació i la colonització de Palestina; que sigui el principal exportador mundial d’armes, que prova prèviament sobre la població civil palestina; que segueixi negant el dret de més de 5 milions de persones refugiades a retornar a les seves cases mentre que continua construint assentaments il·legals per tot Cisjordània; que es presenti arreu com un país democràtic mentre sotmet la població palestina a un règim d’Apartheid ferotge; que bloquegi il•legalment la Franja de Gaza i la bombardegi de manera periòdica, assassinant a persones i criatures innocents. Israel no és cap referent ni model a seguir.

L’actual equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha mostrat un canvi respecte al Govern anterior i ha recolzat àmpliament la sortida de la Flotilla de Dones a Gaza del port de Barcelona. En canvi, el govern de Junts Pel Sí continua fent exactament la mateixa política que el govern de CiU liderat per Mas i, cap dels independents ha fet un posicionament diferenciat. Fa pocs dies Josep-Maria Terricabras, eurodiputat per ERC afirmava que ‘Israel podria ser dels primers a reconèixer una Catalunya independent’. La publicació digital El Món explica que "Israel s'està convertint en un aliat estratègic de Catalunya i el seu procés sobiranista. (…) I a més estan creixent les bones relacions entre la Generalitat i el govern israelià.” Víctor Terradellas, l'ex-responsable de Relacions Internacionals de CDC i president de CATmón diu ‘Israel, Alemanya i els Estats Units són els nostres aliats naturals’.

Davant la intercepció d’aquesta tarda i tenint en compte les complicitats que els nostres governs encara teixeixen amb Israel, des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb la flotilla de Dones Rumb a Gaza, que s’ha embarcat per creuar el Mediterrani i trencar el bloqueig que Israel imposa a la franja de Gaza. I ho han fet posant especialment en valor les dones de la societat palestina, que participen en tots els sectors socials i en totes les formes de resistència. L’empoderament de les dones palestines va unit a la lluita contra l’ocupació i contra el bloqueig i elles són inspiració i model per totes les persones que somiem en un món millor.

Amb tot això demanem:
– a la Generalitat de Catalunya que trenqui els seus acords amb Israel i que deixi de considerar a Israel com un aliat. No volem ser còmplices dels crims del règim sionista ni que Israel sigui un «model» o un «referent» per a Catalunya. 
– a l'Ajuntament de Barcelona que sigui coherent. I, el mateix que vam demanar a la reunió de l’any passat, feta el 28 de juny de 2015: posar fi a l’agermanament entre Barcelona i Tel Aviv, potenciar l’agermanament amb Gaza, adherir-se a la campanya de BDS a Israel i més transparència sobre els lligams institucionals que l'Ajuntament pugui tenir amb empreses israelianes – a la resta d’Ajuntaments i Diputacions de Catalunya que es sumin a la campanya BDS i mostrin el seu rebuig a les polítiques d’Israel.

Prou complicitat amb l’Apartheid israelià!