Aquest estiu hem organitzat 5 camps de treball al territori!

Aquest estiu hem organitzat 5 camps de treball al territori!

Aquest estiu hem organitzat cinc camps de treball juntament amb entitats transformadores d’arreu del territori!

Aquest estiu hem impulsat 5 camps de treball arreu del territori junt amb entitats transformadores: un a Castelldans, dos a Sant Martí Sesgueioles, un a la Vall de Siarb i un altre a Valls que començarà l’1 d’agost. Coordinar els camps de treball aquests mesos ha estat tot un repte en un context encara molt marcat per la Covid: confinaments, tests, quarantenes… Tot i això, hem pogut tirar endavant gairebé tots els camps que ens hem plantejat (excepte el d’Hostalric per falta de participants) amb una àmplia majoria de voluntàries locals. Vols saber com han anat? Segueix llegint!

VALLS DE SIARB: Recuperació d’antics camins i descoberta de la vall de Siarb amb el Museu de Camins

El camp de treball ha tingut lloc de l’1 al 14 de juliol i hem fet un munt de coses! Hem desbrossat i recuperat antics camins, hem alçat murs amb la tècnica de la pedra seca, hem fabricat casetes per ocells i hem gaudit de moltes estones de (des)connexió amb nosaltres mateixes, el grup i la natura. Esteu atentes a les xarxes, en farem una altra edició aquest setembre! Gràcies al Refugi de la Vall de Siarb, al Museu de Camins i a totes les voluntàries per fer possible aquest camp de treball un any més. Les fotografies són de la Tania Leontyuk.

SANT MARTÍ SESGUEIOLES: Descobrint el passat a través de l’arqueologia amb l’Ajuntament del poble

Hem fet una feinada al camp de treball sobre arqueologia de Sant Martí Sesgueioles! N’hem impulsat dues edicions durant aquest juliol: del 5 al 18 i del 19 al 30. Les participants han excavat la torre del Castell de Vilallonga i han trobat restes d’ossos i ceràmiques. L’arqueologia és una de les millors maneres per descobrir el passat d’un indret. Era la primera vegada que féiem aquest camp amb l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i estem molt contentes del resultat!

CASTELLDANS: Recuperació de pous i producció de nous menjadors d’ocells i altres animals amb els Amics de la Comanglora

Del 12 al 26 de juliol, les voluntàries del camp de treball que hem fet a La Comanglora, als afores de Castelldans, han construït una bassa. La zona és molt àrida i seca i hi plou ben poc. Tot i això, hi viuen molts animalons com ara aus, guineus, algun porc senglar, rosegadors i insectes, que tenen un accés molt limitat a l’aigua. Amb la creació d’aquesta bassa, es vol contribuir a facilitar la vida de tots aquests éssers vius, així com promoure la tornada a la zona d’altres espècies autòctones. La bassa està feta amb materials impermeables perquè l’aigua no es filtri i hi ha un punt d’aigua a prop per reomplir-la si fa falta i així donar-li continuïtat al llarg de l’any.

VALLS: Increïble sostenible a Can Pipirimosca

De l’1 al 15 d’agost, les voluntàries del camp de treball de Can Pipirimosca, a Valls, han contribuït a consolidar els espais de la casa on es desenvolupa el projecte i han fet activitats de suport a l’hort urbà de Valls. A les tardes, després de treballar, el promotor del projecte organitzava dinàmiques relacionades amb l’ecologia profunda i durant els dies de descans van descobrir petits racons dels voltants de Valls, guiades per la gent local. La Carla Güell, que va ser voluntària d’aquest camp de treball, explica que “Can Pipi em va fer veure que és possible viure d’una manera més sostenible i justa” i descriu l’experiència com “un procés de decreixement, presa de consciència i aprenentatge”.


*Si encara no saps què és un camp i com inscriure-t’hi pots llegir totes les condicions i passos a seguir per inscriure’t aquí. Tens dubtes? Escriu-nos a camps@scicat.org.