El curs de Conflictologia a Lleida ajornat fins l’octubre

El curs de Conflictologia a Lleida ajornat fins l’octubre

El curs “Una resposta col·lectiva a l’auge del feixisme” tindrà lloc al mes d’octubre a l’oficina de la Coordinadora d’ONG’s i altres Moviments Socials de Lleida

Degut a les circumstàncies hem decidit reprogramar el curs de cara a la tardor. A continuació podeu consultar la informació.

En els últims anys forces d’extrema dreta estan entrant amb força a institucions polítiques arreu d’Europa, però també a tot el món. Fenòmens com el de Trump als EUA, Bolsonaro a Brasil, Salvini a Itàlia, però també el creixement de partits com Vox a Espanya, el Front Popular a França o el Partit del Progrés a Noruega en són només uns pocs exemples. A banda, la violència de moviments de l’ultradetra contra dones, col·lectiu LGBTI+, persones migrades i altres subjectes vulnerabilitzats creix cada dia als nostres carrers amparada amb la consolidació de discursos d’odi. És en aquest context que l’antifeixisme s’erigeix com a única resposta possible, fent confluir les diferents lluites socials i polítiques que es veuen afectades d’una o altra manera per aquest fenomen. En aquest curs volem analitzar des d’un punt de vista local-global l’auge d’aquests moviments, a la vegada que visibilitzem tota la constel·lació de respostes organitzades des dels feminismes, els antiracismes i les propostes antiautoritàries

Per això comptarem amb diferents sessions que per una banda fer un anàlisi de la situació a nivell català i de l’estat espanyol, així com del context global. A més a més, comptarem amb a experiències d’altres països, on la lluita de la societat civil al carrer ha aconseguit frenar el feixisme, com en el cas d’Alba Daurada a Grècia, o també coneixerem quina és la situació que s’està donant a Turquia, amb el govern clarament autoritari d’Erdogan, entre d’altres. Pròximament podreu consultar tot el programa i les ponents.

Aquest curs està organitzat conjuntament des de l’SCI Catalunya amb la Coordinadora d’ONG’s i altres Moviments Socials de Lleida, i és per això que en la taula rodona de l’últim dia posarem en comú estratègies i propostes d’organitzacions i moviments del territori.

Informació pràctica
Dates: mes d’octubre (dates a confirmar)
Lloc: c/ Doctor Combelles 11. Baixos. Lleida
Preu: 10 € per sòcies de l’SCI i la Coordinadora // 35€ per no sòcies
Les inscripcions s’obriran un mes abans del curs.
Més informació a global@scicat.org

blank