Curs “Gènere i Pau” per col·lectius i entitats

Curs “Gènere i Pau” per col·lectius i entitats

Es pot construir la pau sense una perspectiva de gènere? Repensem els nostres espais de participació des d’una visió feminista. 18 i 20 d'abril de 17h a 21h a la Vaqueria

Feu la vostra inscripció fins el 15 d'abril al correu activitats@sci-cat.org explicant la vostra motivació i el grup d'on veniu.

Aquest curs està dirigit a persones que formin part d'un grup o entitat que treballi per la construcció de pau.

1a SESSIÓ 18 D’ABRIL DE 17H A 21H

Introducció
Quina és la diferència entre sexe i gènere? Qué és la violència de gènere? Quines són les estructures socials que ens rodegen i quins són els mecanismes que utilitzen per moldejar la societat? Com impedeix el sistema social actual una construcció de pau sostenible?

On sóc jo?
On estem dins dels sistema sexe/gènere, com m’afecta a mi i a les relacions que construeixo? Quins privilegis tinc? Quins altres sistemes d’opressió ens atrevessen?

2a SESSIÓ 20 D’ABRIL DE 17H A 21H

Perspectiva feminista en el treball per la pau
Què són els feminismes? Explorem la lluita feminista al llarg de la història. Feminismes i altres moviments socials (antiracisme, descolonialisme, anticapitalisme, ecologisme, etc.). Construint la pau des del feminisme.

Què podem fer?
Com ens organitzem? Incloem la perspectiva de gènere a la nostra activitat? Com podem incorporar-la? Posem en pràctica les idees que hem anat construint al llarg del curs!

El curs serà facilitat per dues activistes del grup local de feminismes de l'SCI Akelarre Violeta.

Animeu-vos a participar!!!