Diàlegs feministes entre pobles de la mediterrània

Diàlegs feministes entre pobles de la mediterrània

Els propers 12 i 13 de desembre compartim reflexions amb dues activistes palestines, membres d’Aswat- Palestinian Queer Women

 
Aquest mes de desembre rebem la visita de dues membres del moviment en defensa dels drets de les dones a Palestina. Volem aprofitar l’ocasió per obrir un espai de debat i intercanvi entre dones palestines i catalanes per abordar la situació del moviment feminista en ambdós bandes del mediterrani, compartir estratègies, idees i reptes per al futur.

Dimarts 12 de desembre a les 18.30h
Projecció del documental "Women Spring in Palestine" de Queralt Gomez
Col·loqui amb la Queralt Gómez, Ghadir Shafie i Hanan Wakeem.

Dimecres 13 de desembre a les 18:30h
Diàlegs feministes entre palestines i catalanes
Introducció al moviment feminista a Palestina i la situació LGBTQI i Pinkwashing
A càrrec de Ghadir Shafie i Hanan Wakeem (membres d’Aswat- Palestinian Queer Women )
Col·loqui amb activistes del moviment feminista a Catalunya

Lloc: La Vaqueria de l’SCI
c/ del Carme 95. Baixos 2ª. Barcelona
*Les sessions seran en anglès
Més informació: www.scicat.org

Més informació sobre les activistes i l'organització on participen:

Ghadir-Al-Shafie
Ghadir Shafie és una activista palestina que treballa per les llibertats sexuals i de gènere a Palestina i entre les comunitats àrabs. A la vegada també lluita amb el compromís de posar sobre la taula la situació de Palestina entre la comunitat queer a tot el món. Forma part de Aswat: Palestinian Queer Women des de 2008, i actualment n’és la directora.

Hanan Wakeem
Hanan Wakeem és una activista palestina que treballa com a gestora cultural. Ha estat treballant durant anys per a promoure aliances entre el moviment feminista, el moviment queer i la resistència no violenta amb l’objectiu de combatre qualsevol forma d’opressió i amb l’horitzó de la justícia i la llibertat del poble palestí. És coordinadora dels programes educacional d’ASWAT i va organitzar el primer Queer Film Festival a Haifa, Palestina.

Aswat- Palestinian Queer Women treballa per a promoure les llibertats i drets de les persones LGBTI a Palestina. Ofereixen suport, formació, materials i espais per compartir i debatre sobre els drets i llibertats sexuals amb l’objectiu de crear una societat palestina que respecti i promogui la diversitat.

Les membres d’Aswat defensen la interseccionalitat de la lluita de les dones i moviment queer de Palestina. Fent front a una triple opressió com a palestines en un context d’apartheid i d’ocupació; com a dones en una societat imperalista i patriarcal; i com a LGBTI en el context de Pinkwashing i homofòbia.