Dimecres 5: Xerrada-debat sobre la lluita contra la mutilació femenina a Kenya i a Catalunya

Dimecres 5: Xerrada-debat sobre la lluita contra la mutilació femenina a Kenya i a Catalunya
L'acte comptarà amb la presència de Bombo Ndir, membre de l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS), i Mikeo Deo Ngarasi, coordinador d'un dels camps de l'SCI a Kènia que treballa per prevenir la mutilació femenina.

La mutilació femenina és una violació a dret de la salut i segueix sent un fet de rabiosa actualitat. Més de dos milions de dones a l’any pateixen aquesta pràctica que segueix realitzant-se en 27 països de l’Àfrica Subsahariana (entre ells Etiòpia, Kenya, Nigèria, Somàlia i Sudan) i en alguns països d’Àsia. 

El proper dimecres 5 de març a les 7 de la tarda, realitzarem una xerrada – debat a l’SCI Catalunya. En aquest espai volem donar veu als moviments autoorganitzats de la societat civil que lluiten contra la mutilació femenina, per això, comptarem amb la presència de:

Bombo Ndir, amb orígens senegalesos i resident a Catalunya. És membre de l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianes (ADIS)ADIS va començar a treballar a Granollers el 2004 amb un doble objectiu: en primer lloc, desenvolupar un paper clau en l'àmbit social, creant un punt de trobada i referència per a totes les dones africanes que s'hi volguessin acostar; i, en segon lloc, fomentar i treballar en l'àmbit dels drets humans, així com lluitar en contra les pràctiques tradicionals perjudicials contra la salut de les dones com, per exemple, la mutilació genital femenina (MGF), per tal d'afavorir la seva salut i integritat. Des dels seus inicis, ADIS sempre ha estat al costat de les dones africanes i ha desenvolupat les seves funcions dins un entorn de confiança i interrelació, per tal de fer visibles les dones, tan en el context de la seva comunitat, com en el de tota la societat catalana.

Mike Deo Ngarasi, és un dels coordinadors del camp de treball que es fa des de fa tres anys al projecte de Kiburanga Women Self Help Group. Kiburanga és un projecte que neix el 2007 a la tribu dels Kuria, al sud-oest de Kenya, on es practica la mutilació genital femenina a un 82% de les dones. En el context d'una cultura molt discriminatòria envers la dona i on l'ablació constitueix un dels eixos vertebradors de la mateixa, neix el projecte de KWSHG el 2007 de la mà d'un grup de dones de la comunitat. KWSHG és un projecte comunitari que sorgeix amb l'objectiu d'empoderar les dones per tal de millorar les condicions de vida de tota la comunitat. Des de l'autoorganització assembleària de les mares i àvies i alguns homes, lluiten en contra l'ablació, treballen per l'educació entorn els riscos de la SIDA, combaten la discriminació de gènere i treballen per cobrir les seves necessitats bàsiques i millorar les condicions de vida (escolarització, accés a l'aigua, alimentació, ..).

Què és Kiburanga? En Mike (Mike Deo Ngarasi) és un dels coordinadors del camp de treball que es fa des de fa tres anys al projecte de Kiburanga Women Self Help Group. Kiburanga és un projecte que neix el 2007 a la tribu dels Kuria, al sud-oest de Kenya, on es practica la mutilació genital femenina a un 82% de les dones. En el context d'una cultura molt discriminatòria envers la dona i on l'ablació constitueix un dels eixos vertebradors de la mateixa, neix el projecte de KWSHG el 2007 de la mà d'un grup de dones de la comunitat. KWSHG és un projecte comunitari que sorgeix amb l'objectiu d'empoderar les dones per tal de millorar les condicions de vida de tota la comunitat. Des de l'autoorganització assembleària de les mares i àvies i alguns homes, lluiten en contra l'ablació, treballen per l'educació entorn els riscos de la SIDA, combaten la discriminació de gènere i treballen per cobrir les seves necessitats bàsiques i millorar les condicions de vida (escolarització, accés a l'aigua, alimentació, ..).

Us hi esperem a tots i totes!!!