Dues ressolucions de suport al Sàhara Occidental i Palestina

Dues ressolucions de suport al Sàhara Occidental i Palestina

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya aprova dues resolucions per emfortir el treball amb el Sàhara i Palestina en la seva 40a Assemblea General Ordinària

El passat 17 de febrer el CNJC va celebrar la 40a Assemblea General Ordinària a Badalona. Durant l’AGO es va escollir un nou equip de Presidència i es va ratificar la 4a Carta Catalana de la Joventut redactada a través d’un procés participatiu que ha comptat amb la participació de més de 500 joves d’arreu de Catalunya. La 4a Carta Catalana és un document propositiu que recull més de 250 reivindicacions polítiques en clau juvenil que, entre altres, es faran arribar a les diferents institucions i formacions polítiques.

Com a SCI estem molt satisfetes perquè la trobada també va servir per aprovar dues resolucions que amplien el treball que fem a la Mediterrània. En primer lloc, un posicionament que defensa els drets de les persones menors palestines en els territoris ocupats a Cisjordània i a Jerusalem que vam presentar des de l’SCI. Per altra banda, es va presentar una resolució per tal d’expressar la solidaritat del jovent català amb el Sàhara Occidental de la ma de diverses entitats, entre elles SCI.

Les dues resolucions es poden consultar a:
Solidaritat amb el Sàhara Occidental
Defensant els drets de les persones menors palestines

Celebrem que les dues fossin aprovades per àmplia majoria ja que materialitza i enforteix el compromís de les entitats juvenils en la denúncia d’aquests dos conflictes. El CNJC es compromet a treballar per a la sensibilització i la incidència política al territori català per visibilitzar i denunciar la situació de vulneració de drets humans que viu tant la població Palestina com la del Sàhara Occidental. En el cas de Palestina, el CNJC s’adhereix a la Coalició Prou Complicitat amb Israel.